Daewoo Lanos, owiewki na szyby przednie

16 Lip 2010, 00:09

Witam. Chciałbym zapytać czy ktoś używa takich owiewek. Jadąc ponad 100 km/h z uchyloną szybą w samochodzie pojawia się straszny szum. Prawie nie da się rozmawiać. Wiecie może czy takie owiewki zredukują jakoś ten szum? Troche nie wiem czy opłaca się w to inwestować.
michalm89
Nowicjusz

Miejscowość: Zawiercie

17 Lip 2010, 19:47

Ja używam owych owiewek w Corolli E11 i muszę przyznać, że hałasu w ogóle nie ograniczyły. Szumi jak szumiało, przy szybkości ponad 100 km/h staje się męczące.
kkuba45
Nowicjusz

17 Lip 2010, 22:45

Kumpel w Puncie I ma komplet (przód i tył) i też szczerze powiedziawszy nic to nie daje.Ja miałem w maluchu i też uja.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lip 2010, 13:47

Bo owiewki nie są do ograniczania hałasu tylko po to by w deszczu można było uchylić szybę i nie zmoknąć ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

19 Lip 2010, 14:45

W sklepie zapytali się mnie czy palę papierosy, bo zwykle takie owiewki kupują palacze by spokojnie popiół strząsnąć podczas jazdy (wówczas nie wwiewa go do środka) ;-)
kkuba45
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
    2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...
    Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...