DAEWOO LEGANZA vs. DAEWOO NUBIRA

01 Wrz 2010, 20:03

Witam!
Kolega przymierza sie do ktoregos z tych aut(pisze z mojego konta bo jemu nie chce sie zakladac :lol: )nie proponujcie innych bo kolega jest juz zdecydowany,szuka w silniku 2.0,ktore jest lepsze,jak ma sie spalanie w tych modelach,i ogolnie ktore lepiej zeby kupil :lol:
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

01 Wrz 2010, 21:47

To jedna maść. Te same rozwiązania techniczne. Różnią sie wyglądem i wielkością (klasą)wybór to kwestia gustu który bardziej sie podoba.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

01 Wrz 2010, 22:39

Ja bym wybrał Leganze,klasa wyżej no i da sie znaleść z full opcją co w Nubirze jest ciężko realne.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Wrz 2010, 12:25

No moze i to plus dla leganzy ale czy one nie sa bardziej paliwozerne ???
bonifacy166
Początkujący

02 Wrz 2010, 12:41

Zależy o jakim silniku mówimy ale Nubire polecam szukać z silnikiem 2.0 gdyż spalanie zbliżone do 1.6 a osiągi dużo lepsze.A co do spalania Leganza 2.0 vs Nubira 2.0 jest na podobnym poziomie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 07:47

Ale czy oplaca sie takie autko kupowac czy to sa w miare dobre samochody ???
bonifacy166
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...

03 Wrz 2010, 08:33

Daewoo to raczej w gazie.
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

03 Wrz 2010, 09:57

Tak,są to dobre samochody,u mnie Lanos jest ponad 7lat a u wujka Matiz od 2000r (ma go z salonu) więc o czymś to świadczy :smile: powiem szczerze że u siebie na drogach coraz częściej widuje auta Daewoo i nie są to tylko Lanosy,więc widać że ludzie powoli przekonują sie do tej marki.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 14:13

bonifacy166 napisał(a):Ale czy oplaca sie takie autko kupowac czy to sa w miare dobre samochody ???

Są dobre. Espero u nas w rodzinie było 5 lat, od nowości JEDYNA awaria to była zerwana linka od prędkościomierza, koszt naprawy był jakiś śmiesznie niski albo nawet zrobili to na gwarancji, nie pamiętam już. Znajomi mieli m.in. Tico, Matiza, też o większych problemach nie słyszałem. Fakt - może jakość materiałów nie była jak w Infiniti a układ jezdny jak w BMW, ale jak na tamte lata wyposażenie, awaryjność i komfort oceniam na bdb.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

03 Wrz 2010, 14:22

No tak, jak się jeździ rocznikiem, to za tą cenę całkiem niezłe autka. Poniżej 2.0 bym nie schodził, ew. poszukać czegoś z LPG, ale raczej sekwencja tylko. Jechałem Leganzą szefa ASO... jak spojrzałem na licznik to oniemiałem, auto miało ponad 600tys przebiegu, w życiu bym nie pomyślał. Silnik był jakoś niedawno po remoncie. Tylko wiadomo - serwis z najwyższej półki.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Wrz 2010, 16:23

jiGsaw napisał(a):jak spojrzałem na licznik to oniemiałem, auto miało ponad 600tys przebiegu

Takie zaskoczenie spotkałoby podejrzewam co drugiego właściciela używanego starego samochodu gdyby się w Polsce liczników nie kręciło.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

03 Wrz 2010, 17:33

jestem za leganza :D bardzo wygodna jest :) i w odpowiedniej wersji silnikowej tez ma jak na swoja klase kopytko :D
bazylian35
Nowicjusz

Miejscowość: wiesz?

03 Wrz 2010, 18:09

Też bym postawił na Leganze.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 18:15

z pewnoscia leganza
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

03 Wrz 2010, 18:16

Kierunkowskaz napisał(a):
jiGsaw napisał(a):jak spojrzałem na licznik to oniemiałem, auto miało ponad 600tys przebiegu

Takie zaskoczenie spotkałoby podejrzewam co drugiego właściciela używanego starego samochodu gdyby się w Polsce liczników nie kręciło.

No tak, ale tutaj chodziło o to, że marka niby słaba, a auto było w super stanie jak na taki przebieg. No, ale jak już pisałem, właściciel miał dobry serwis na bieżąco. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW