Witam, przez nieuwagę podczas dolewania plynu chłodniczego krzywo dokrecilem korek zbiorniczka płynu. Po przejechaniu około 15 km zobaczyłem że płynu zostało ledwie na dnie zbiornika. Więc przejechałem jeszcze koło 2 km i dolałem tyle ile trzeba. Niestety po przejechaniu może następnych 20 km samochód zaczął wydawać podejrzane głosy, podobne trochę do pisku kół podczas ruszania. Po może 3 km silnik zaczął nieregularnie pracować trochę tak jakby się dusił przy wrzuceniu zbyt wysokiego biegu. Czy płyn mógł dostać się gdzieś do silnika lub osprzetu i spowodować poważne uszkodzenie?
0.7 to całe nic. Nie powinno być żadnych konsekwencji z powodu niedoboru płynu w takiej ilości, trzeba szukać gdzieś indziej, a nie przegrzałeś go? temp trzyma optymalną?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Wtedy gdy płyn wyleciał przegrzany raczej nie był, teraz jeżdżę raczej krótkie odcinki, więc nie mogę tego do końca zaobserwować. Ale temperatura na pewno przekroczona nie jest.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Zawieszenie pneumatyczne i adaptacyjne - jakie są ich zalety? Nowoczesne układy zawieszenia mogą zapewnić komfortową podróż, sportowe prowadzenie, a także jazdę w terenie. Sprawdź, na co pozwala zawieszenie adaptacyjne. Zawieszenie adaptacyjne i pneumatyczne – czym się ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.