Daewoo Musso 2,9 TD - jestem zainteresowany kupnem

24 Mar 2008, 14:05

Witam jestem zainteresowany kupnem Daewoo Musso 2,9 TD , troszke o nim poczytałem lecz nie ma dużo informacji na jego temat .

Proszę o jakieś opinie na jego temat .
kat13
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

24 Mar 2008, 14:56

niezłe w terenie ale mało popularne wiec wybór na rynku wtórnym będzie ograniczony a poza tym tworzony przez dwie koreański marki daewoo i ssangyong która właśnie debiutuje w Polsce a poza tym autko trochę awaryjne ale ja bym go kopił.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

24 Mar 2008, 17:14

Co w nim awaryjnego ?? z tego co wyczytałem to silnik , napdy , zawieszenie to jest zrobione na licencji Mercedesa .

Znalazłem coś takiego w nacie Daewoo Musso 2,9 TD Automat

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez kat13, 24 Mar 2008, 17:27, edytowano w sumie 1 raz
kat13
Nowicjusz

24 Mar 2008, 17:24

Zgadza się, podzespoły silnika są Mercedesa, z tego co słyszałem są problemy z skrzynią biegów, ale auto jako auto odbierane jest pozytywnie, szkoda, że w Polsce nie zyskało większej popularności.

PS. mogłeś dać ten temat w dziale TERENOWE, bo to raczej auto terenowe, niż VAN:)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

24 Mar 2008, 17:33

Te problemy ze skrzynią to w Automacie czy w Manualu też ?
kat13
Nowicjusz

24 Mar 2008, 22:20

Moze jest ktoś kto urzytkował take auto ??
kat13
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...
    Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...

27 Mar 2008, 20:35

Auto solidne może nie wygląda oszałamiająco ale niskie spalanie tanie części czynią go atrakcyjnym :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

12 Kwi 2008, 21:11

Witam;]

Auto godne polecenia. Terenówka z prawdziwego zdarzenia. Bardzo funkcjonalna, pojemna, niezawodna, łaskawa dla kieszeni (poza ubezpieczeniem, ale to nie jej wina). Podkreślmy, że Musso to jednak w połowie Mercedes ML (silnik, skrzynia, zawieszenie, elektryka
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

14 Kwi 2008, 17:24

witam!!!!

Mam musso 2.9 d z 1998 i bardzo dobrze sie spisuje jedyna wada jaką ma to zawieszenie.Endrju mylisz sie w musso jest tylko skrzynia ml bo silnik jest sprintera a mosty no ci nie powiem bo nie wiem ale ml nie są.
Skrzynie i mosty padają w modelach powyzej 2000 roku cos zmienili nie wiem co ale mialem kilka muso i do roku 2000 wszystkie byly super to jest super terenowka.Aha postaraj sie kupic turbo diesel szybszy jest bo bez turba mozolny jest a i przy kupowaniu pacz czy napędy dzialaja bo ile razy mialem to czujnik byl odczepione, przelącznik moze byc zesputy a nawet mi sie trafiło ze most byl zepsuty ale mowie mosty i skrzynie po 2000 roku ostro sie psują. Jesli masz wiecej pytan pisz na gg 8031002.
mariuszkosa1
Nowicjusz