GL320CDI,Land Cruiser 200 V8 czy commander?

Który?

GL
2
22%
Commander
2
22%
Land Cruiser 200 V8
5
56%
Razem głosów : 9

08 Kwi 2008, 16:39

Witam długo zastanawiałem się gdzie to dodać ale wybrałem że tutaj ale do rzeczy poszukuje samochodu z napędem na cztery koła który w miarę radziłby dobie w terenie, dobrzy by było żeby był 7 osobowy .Ale najważniejsze jest to żeby po złożeniu 2 rzędu siedzeń ( najlepiej do równi z podłogą) można by było spokojnie sie przespać. Wybrałem te 3 modele bo najbardziej mi pasowały z tym że Toyota wpadła mi dosłownie 15 minut temu ponieważ myślałem że jest droższa aha i co sądzicie o tym linku? Aha i jakby ktoś mógł polecić kilka miejsc do pojeżdżenia w terenie w Małopolsce lub w Polsce to ostatnie , chodzi mi o wakacyjne wypady powiedzmy na 2 tygodnie.
[link do aukcja.onet.pl wygasł]
betra
Początkujący

11 Kwi 2008, 16:00

Może ktoś by uargumentował swój wybrał , bardzo proszę aha i ten w linku samochód przeraża mnie tym że trzeba dać zadatku 60tys.I dlatego nie jestem przekonany to tej Toyoty
betra
Początkujący

11 Kwi 2008, 16:56

a Land Rover Discovery?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

11 Kwi 2008, 18:02

Może LR Discovery mu się niepodoba :D

A do czego będzie ci potrzebny ten samochód??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

11 Kwi 2008, 18:06

no pisze w opisie spanie w samochodzie tyle że raczej nie na siedzeniach tylko na podłodze dlatego siedzenia dobrze by było aby składały sie do podłogi. chciałbym żeby od wypadku przewieść nim te 7 osób w toyocie 8.Samochód do jazdy rekreacyjne kiedy drugi byłby w serwisie ten spełniałby rolę służbowego. Nie chce przekroczyć za nowego 200tys.-220tys.
betra
Początkujący

11 Kwi 2008, 20:26

Facet w co ty sie pakujesz z tą toyota przecież to na pierwszy rzut oka widac że to oszust. A tak serio to chyba GL bo Jeepa nie warto chyba.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Skoda Vision RS - model koncepcyjny
    Skoda Vision RS to wyraz wizji przyszłych samochodów kompaktowych marki, utrzymanych w sportowym duchu RS. Ten dynamiczny model swoją światową premierę będzie mieć podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego w Paryżu. ...

11 Kwi 2008, 20:53

A co ty na te samochody??

Jeep Grand Cherokee LIMITED
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeep Commander

Audi Q7

Tutaj trochę droższy Escalate

Mazda Cx-9

Mercedes GL

Toyota Land Cruiser
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2008, 21:15

Dziękuje za propozycje ale jedna rzecz mnie interesuje którego wy byście wybrali .Ponieważ Commander stoi od mnie niedaleko w salonie nowy Overland za kwotę 199 tys. z pełnym pakietem ubezpieczeń i ceną jeszcze do negocjacji a Mercedes będzie sprowadzany z USA przez mojego kolegę. wydaje mi sie że Toyota odpada bo nie przywiozę takiego modelu w tej granicy. Zapomniałem chyba dodać że to musi być diesel. Jeśli chce w nim spać znaczy się że te 2 metry musi być od zamkniętej klapy do przednich siedzeń czy znajdę inne samochody proszę o przedstawienie takich. A tak nawiasem mówiąc piękna ta Mazda jest szkoda że nie ma takiej w dieslu ale i tak chyba bym jej nie wybrał bo o serwis do niej ciężko.
betra
Początkujący

11 Kwi 2008, 21:38

Tak i ta Mazda jest tylko na rynku Amerykańskim

JA bym raczej brał Merca;]

Zmieścisz się w Q7, w Escaladcie :D i w Mazdzie
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2008, 22:00

dieselek musi być a Escalade to benzyniak Q7 wygląda mi na małe. Więc nie pozostaje Ci nic innego niż chyba zdecydować się na GL.
Ostatnio edytowany przez astro007, 11 Kwi 2008, 22:34, edytowano w sumie 1 raz
astro007
Aktywny

11 Kwi 2008, 22:05

astro007 napisał(a):dieselek musi być a Escalade to benzyniak Q7 wygląda mi na małe. Więc nie pozostaje mi nic innego niż chyba zdecydować się na GL.

Gdzie pisze że dizelek??

Q7 małe??!!!!!! jak przejeżdżam obok niego to to jest bydle a nie samochód ma 40cm więcej od Commandera więc jest duży;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Kwi 2008, 07:12

Ja tez miałem wrażenie że jest małe wewnątrz ,jeśli sie mylę to przepraszam. aha wiesz może gdzie można znaleźć wymiary tych samochodów chodzi mi raczej wnętrza bo chce mieć pewność że się zmieszczę.A głupio prosić o złożenie siedzeń i kłaść się.
betra
Początkujący

12 Kwi 2008, 08:41

No fakt głupio. Można sprawdzić pojemnością bagażnika po złożeniu siedzeń. W salonie możesz się spytać ile jest od bagażnika do przednich siedzień, albo dyskretnie krokami zmieżyc;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Kwi 2008, 12:47

Endrju napisał(a):
astro007 napisał(a):dieselek musi być a Escalade to benzyniak Q7 wygląda mi na małe. Więc nie pozostaje mi nic innego niż chyba zdecydować się na GL.

Gdzie pisze że dizelek??

Q7 małe??!!!!!! jak przejeżdżam obok niego to to jest bydle a nie samochód ma 40cm więcej od Commandera więc jest duży;]

tu chodzi o pojemność kabiny pasażerskiej a o to że z zewnątrz jest wielkie...
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia