Daewoo nie odpala. Pomocy

09 Gru 2015, 23:43

Cześć
Daewoo Lagenza 1997r 2.0 LPG

Wczoraj wszystko spoko odpalał itp, jak do domu dojechalem ok. 50km to też ok i zapalałem go nawet jeszcze z 5 razy. Po godzinie chciałem go odpalić i nic.

Gdy przekrecam kluczyk to słychać tylko jakby rozrusznik się kręcił ale silnika nie odpala.
Akumulator dobry na 100% bo nawet pod kable chciałem go odpalić. Przekrecam kluczyk, przez pół sekundy szarpnie autem i dalej tylko słychać z silnika takie "szzzzzzzz" jak by rozrusznik sie kręcił ale nie odpala silnika.
Jak jeszcze odpalał mi to mam problemy z szybami. Wszystkie szyby ledwo co idą w dół. A w górę by je podnieść to już nie ma sił, muszę ręką pchać i pomagać by sie zamknęły do góry szyby. (4x el szyby)

Proszę o pomoc. Co mogło sie stać i ile to może kosztować w Daewoo Leganza rocznik 1997.

Przyznam sie ze auto jest moim pierwszym i niedawno co je kupilem a tu juz padł :/

JEST CHYBA IDENTYCZNY DŹWIĘK JAK W TYM MONDEO NA YOUTUBE KTÓRE ZNALAZŁEM. WSZYSTKO IDENTYCZNIE. SŁYCHAĆ TYLKO JAKIŚ SZUM Z ROZRUSZNIKA.
PS. zgaduje ze to dźwięk rozrusznika ale nie znam sie.

Niżej link do filmiku który znalazłem.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Legaza
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1990
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Daewoo Legaza
Silnik: 2.0 LPG 131KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

17 Gru 2015, 15:13

Odpalanie to masz problem z automatem w rozruszniku. Trzeba wyjąć rozrusznik.
Drugi problem to słabe siłowniki albo dobre smarowanie prowadnic jest potrzebne. generalnie trzeba zdjąć tapicerkę i przesmarować co się da np. smarem teflonowym lub miedzianym.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...