Daewoo Tico - pasek alternatora

02 Wrz 2010, 19:16

We wtorek poszedł mi pasek alternatora - narazie trochę popiszczał a potem jak wjechałem w kałużę strzelił chociaż parę dni temu był wymieniany przez poprzedniego właściciela (niedawno kupiłem;))...
Tak wygląda mój stary pasek:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

,

, w necie znalazłem takie:

,

,

, <noscript>

</noscript> , i zauważyłem że one mają inne rowki. Czy ja miałem założony zły pasek?? Symbol niby ten sam 10x613 ale ten mój na oko widać że węższy, rowki nie mają długości jak górki (rowki krótkie a górki długie) i w przekroju ma kształt trapezu z krótką górną podstawą (w tym z neta - rożnica w szerokości u góry i dołu jest mała)..
Więc jaki pasek kupić? Jakie wymiary i która firma najlepsza? I są do tico paski bez ząbków? Bo wydaje mi się że taki to wytrzymalszy. . :?:
Ostatnio edytowany przez Kamil84 02 Wrz 2010, 20:19, edytowano w sumie 4 razy
Kamil84
Nowicjusz

Miejscowość: Powiat lubartowski

02 Wrz 2010, 19:26

To to samo - twój stary jest wytarty i dlatego pękł a tan boscha jet nowy i wykonany z lepszego tworzywa. Wazne ,ze masz ten sam symbol 10x613.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

02 Wrz 2010, 19:30

piotrpz87 napisał(a):To to samo - twój stary jest wytarty i dlatego pękł a tan boscha jet nowy i wykonany z lepszego tworzywa. Wazne ,ze masz ten sam symbol 10x613.

jak na nim było przejechane ok 150 km..tylko akurat nie wiem czy był napewno założony nowy bo obejrzałem go dopiero jak się zerwał..
Kamil84
Nowicjusz

Miejscowość: Powiat lubartowski