Daewoo tico - pasek piszczy caly czas...

11 Maj 2011, 17:39

witam, chodzi o to ze moim tic - tacu xD (tico) ze jak pojezdze troche i tak norma jak w kazdym samcohodzie bedzie juz te 90 stopni ciepła silnika to jak stoje np. na swiatlach albo w ogole stoje, i nie dodaje gazu i mam na luzie lub na jakims biegu ... no chodzi generalnie, ze stoi no :)
to tak świszczy cos... chyba pasek, tata moj juz robil cos i mowil za musial naciagnac, bo sie rozciagnał... i nie wiem cholercia co jest...

moge z tym tak jezdzic? nic sie nie stanie? Tylko mnie to denerwuje okropnie :/ co mam zrobic?
moze zardzewialo to "kolko" co napedza pasek ?? WTF?

sorry ze tak nie jasno i przydko napisane, ale sie spiesze
MangekyouX
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

11 Maj 2011, 21:36

No to sobie zlokalizuj co to za pasek i go wymien, bo pewnie jest za luzny i sie slizga. Chyba ze to rolka od rozrzadu piszczy, ale watpie, jak od rozrzadu, to caly rozrzad wymien, bo jak sie zerwie/zeskoczy to masz po silniku.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Maj 2011, 17:25

to raczej pasek, jutro kupie jakis z tych lepszych i pojade wymienic :)
MangekyouX
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Żółte światło na sygnalizatorze to już nie zielone!
    Co robią kierowcy, gdy zbliżają się do skrzyżowania, a światło zmienia się na żółte? Jest to pytanie które powinniśmy zadać również sobie będąc kierowcą. W praktyce wygląda to tak że jedni w pośpiechu ...