Daihatsu Cuore?

16 Wrz 2017, 15:13

Witam, jestem nowy na forum więc wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Pozwolę się "podłączyć" do tematu,żeby nie robić nowego posta. :)
Mianowicie tak samo jak kolega postanowiłem sprawić sobie "niepozornego killera" tyle,że ja mam już wybrane autko;). Konkretnie chodzi mi o daihatsu cuore, mam do kupna praktycznie za grosze(do zrobienia jest silnik, blacharka i kilka innych detali) i tu nasuwa się myśl żeby zrobić w tej bestii swapa.Wydaje mi się, gdyby zrobic swapa i dołożyć do tego tuning optyczny, To wyszedł by całkiem ciekawy projekt Zastanawia mnie jednak to z jakiego samochodu silnik by "siadł" do tego daihatsu? I właśnie w tej kwestii zwracam się o pomoc.
Pozdrawiam! :)
Ps. Kwota do wydania narazie do ustalenia, poprostu chce dowiedzieć się od czego silnik by najbardziej "siadł"
Ostatnio edytowany przez mike, 16 Wrz 2017, 15:34, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Nie podłączaj się pod istniejące już tematy (zwłaszcza sprzed kilku lat)
Małolat1916
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam
Silnik: Nie mam

16 Wrz 2017, 21:52

Małolat1916 napisał(a):Konkretnie chodzi mi o daihatsu cuore, mam do kupna praktycznie za grosze(do zrobienia jest silnik, blacharka i kilka innych detali) i tu nasuwa się myśl żeby zrobić w tej bestii swapa.

Pomysł bezsensowny od początku do końca.
Jaki masz budżet całościowy na samochód?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...