REKLAMA
Witam od miesiąca jestem posiadaczem samochodu terenowego daihatsu feroza 1.6 benzyna z 1995 roku . Problem z samochodem mam od zakupu a nie chcę od razu isc do mechanika jeśli to mógłbym naprawić sam tylko nie wiem co wymienienic dokładnie i tu prosił bym o pomoc ja spróbuję opisać mój problem . Gdy zapalam samochód nie chcę wyjść na obroty i tak przebiera i brak mocy Ale jak już rozgazuje wszystko jest ok , dziwne jest ze czasem świeci kontrolka od pompki paliwowej (pompka działa bo ja słychać przed zapaleniem ) w dalszej części mojego problemu to gdy pojeździe tak ok pół godziny to silnik nie może wyjść na obroty ponad 3tys do takich obrotów jeszcze da się jechać ale przy wciśnięciu padału do końca przerywa po zatrzymani obroty faluja i po chwili auto samo gaśnie . Gdy próbuje go odpalić jest problem bo długo trzeba go kręcić ale jak odpali to przez kilka km jest wszystko ok na obroty wychodzi i jest mocny ale Problem znów powraca i nie mam pomysłu co moze byc przyczyna dodam temperatura na liczniku utrzymuje sie na połowie woda w układzie nie gotuję wentylator pracuje
Z góry dziękuję za pomoc i radę