Daihatsu feroza gaśnie gdy ciepły silnik

06 Wrz 2015, 12:48

Witam od miesiąca jestem posiadaczem samochodu terenowego daihatsu feroza 1.6 benzyna z 1995 roku . Problem z samochodem mam od zakupu a nie chcę od razu isc do mechanika jeśli to mógłbym naprawić sam tylko nie wiem co wymienienic dokładnie i tu prosił bym o pomoc ja spróbuję opisać mój problem . Gdy zapalam samochód nie chcę wyjść na obroty i tak przebiera i brak mocy Ale jak już rozgazuje wszystko jest ok , dziwne jest ze czasem świeci kontrolka od pompki paliwowej (pompka działa bo ja słychać przed zapaleniem ) w dalszej części mojego problemu to gdy pojeździe tak ok pół godziny to silnik nie może wyjść na obroty ponad 3tys do takich obrotów jeszcze da się jechać ale przy wciśnięciu padału do końca przerywa po zatrzymani obroty faluja i po chwili auto samo gaśnie . Gdy próbuje go odpalić jest problem bo długo trzeba go kręcić ale jak odpali to przez kilka km jest wszystko ok na obroty wychodzi i jest mocny ale Problem znów powraca i nie mam pomysłu co moze byc przyczyna dodam temperatura na liczniku utrzymuje sie na połowie woda w układzie nie gotuję wentylator pracuje

Z góry dziękuję za pomoc i radę
djmati222
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2006
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Daihatsu feroza
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

06 Wrz 2015, 17:12

Sprawdź dokładniej tą pompę paliwa. Syczenie na początku to normalny objaw, jednak może potem ma problemy z pompowaniem tego paliwa. Czy w tym samochodzie jest instalacja gazowa? Jeśli tak to możliwe, że poprzedni właściciel zatarł pompę, bo jeździł ze zbyt małą ilością paliwa do chłodzenia jej, gdy silnik chodzi na gazie.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

06 Wrz 2015, 18:34

Samochód tylko na bezynie jest Ale to sprawdzę i myślę jeszcze o filtrze paliwowym żeby wymienić bo na wolnych obrotach jest ok Ale dodam gazu silnik nie reaguje i go muli A jak przez jakiś czas go kręce to zapali i wszystko jest ok -
djmati222
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2006
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Daihatsu feroza
Silnik: 1.6
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

06 Wrz 2015, 20:49

sprawdź sobie cewke i przerywacz
takie "nie wchodzenienie" na obroty to może być spowodowane elektryką nie tylko pompką paliwa
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...