DAIHATSU FEROZA - POMOC W OCENIE STANU AUTA

24 Cze 2014, 13:51

Dzień dobry Pnie i Panowie.
Bardzo proszę o pomoc kolegów z Wielkopolski w ocenie stanu Ferozy z Szamotuł. Jestem zdecydowany na jej kupno ale do miejsca jej postoju mam 490 km. :no: Oczywiście zwrócę koszt ewentualnego przejazdu do Szamotuł oraz poświęconego czasu. Obecny właściciel jest miłym facetem i nie mam podstaw żeby mu nie wierzyć odnośnie stanu pojazdu ale... nawet z czystej przyzwoitości wypadałoby otworzyć maskę czy pogłaskać ramę :D A może ktoś z Was już oglądał tą Fercię? Z góry dziękuję za pomoc , mój nr tel. 504 031 324. Pozdrawiam serdecznie. Jacek
rajtar
Nowicjusz

Auto: Hyundai Trajet
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

25 Cze 2014, 19:32

Chodzi o tą [link do oferty na Olx wygasł] ciężko, coś powiedzieć, na pewno pryśnięta w mat, od spodu też popryskana lub zakonserwowana, tylna kanapa dokładana z innej, sprzęgi manualne AISIN i to w sumie tyle co można powiedzieć, resory w miarę, podkręcona raczej na drążkach, koła trochę duże ale nie agresywne wiec napędy powinny ogarnąć. Jak coś ja mam do niej 120km i jeśli elektryk odda mi plaskacza to mogę się bujnąć obejrzeć z młoteczkiem :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

26 Cze 2014, 07:13

Dzięki za info. Jeżeli elektryk da radę i z Twojej strony nie będzie przeszkód to byłbym bardzo wdzięczny i zobowiązany , no i oczywiście zwrócę wynikłe z eskapady koszta. W pierwszym poście podałem nr tel., gdybyś wiedział czy dasz radę puść sygnał- oddzwonię.
pozdrawiam serdecznie. Jacek
rajtar
Nowicjusz

26 Cze 2014, 16:04

No i wiem już że rady nie dam, emulator EWS do mojej BMW będzie dopiero we wtorek więc najszybciej to mógłbym w następną sobotę. Qurcze miałem auto dostać dzisiaj a tutaj taka lipa, ale mam dalekiego znajomego w Szamotułach może ją zna, zapytam.
Jogi4x4
Stały forumowicz

30 Cze 2014, 10:59

Witaj Jogi.
kontaktowałeś się może z tym Twoim znajomym z Szamotuł. A może puścisz mi sygnał a ja oddzwonie bo mam do Ciebie parę pytań? da radę? będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam. Jacek
rajtar
Nowicjusz

30 Cze 2014, 16:21

Niestety nic nie wie o niej, a zjedzie do domu dopiero za 3 tygodnie. Jak masz parę pytań to wal śmiało po 18.00 jestem do dyspozycji 885-346-985
Jogi4x4
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Czy system start/stop naprawdę oszczędza paliwo?
    Mam system start-stop w nowym samochodzie. Kilkadziesiąt razy dziennie potrafi się wyłączyć i włączyć na skrzyżowaniach i nic nie trzeba doładowywać akumulatora. Czy system start/stop na prawdę oszczędza paliwo? Jakie są ...