NISSAN PATROL Y60 LONG - DLA RODZINY

20 Cze 2014, 10:50

Dzień Dobry.
Jestem tu pierwszy ale na pewno nie ostatni raz w związku z tym proszę o pewną wyrozumiałość dla moich pytań. Jeszcze parę lat temu jeździłem Vitarą na tzw. "wykopki" i mieściłem się i ja i detektor , czasem również pies. Rodzina się powiększyła, urodziły się bliźniaki :yes: a pasja wykopkowa i do podróżowania ( długie trasy, średnio - ciężki teren) pozostała. Od paru miesięcy zastanawiam się i szukam PATROLA Y60 LONG - jestem na niego zdecydowany, mogę przeznaczyć kwotę do 20 tys. zł w wersji jak najbardziej klasycznej a jeszcze lepiej podniesionego 2 cale - jako baza do przyszłej ( w perspektywie kilku lat) rozbudowy.
- Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
- Czy egzemplarze oferowane za pośrednictwem popularnych portali aukcyjnych są godne uwagi?
- Jak zapatrujecie się na firmy ściągające i remontujące GR?

Bardzo dziękuję za wszelki rady.
rajtar
Nowicjusz

Auto: Hyundai Trajet
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

20 Cze 2014, 15:48

ad1) http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=12&p=1
ciut niektóre dane się zdeaktualizowały ale ogólnie wsio się zgadza i to jest podstawa do szukania patrola
ad2)zawsze można znaleźć coś ciekawego, kwestia ceny i potrzeb, wszytko zależy czego szukasz i jaką kasą dysponujesz, do tego od razu trzeba zaznaczyć patrol nie pali 10 nawet 12 l/100km sala minimum 14 i na tyle się przygotuj, jeśli zostanie na seryjnych oponach to może ciut mniej ale realne spalanie to 14 litrów
ad3) zwłaszcza z daleka się trzeba trzymać od pewnej firmy z pod Poznania (z czerwonym śladem simexa na bokach auta) mogło się coś zmenić ale nie widziałem dobrego auta z tej firmy, a widziałem kilka (może kwestia życzeń właścicieli pojazdów, nie wiem, ale patenty na obtanienie masakryczne) opinie podzielone na temat Extremu z Bielska (znam kilka dobrych konstrukcji tej firmy, o kilku gorszych słyszałem) ogólnie to lepiej kupić golasa w stanie jak najlepszym i powoli samemu przystosować sobie do własnych potrzeb :ok:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
    Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...