NISSAN PATROL Y60 LONG - DLA RODZINY

20 Cze 2014, 10:50

Dzień Dobry.
Jestem tu pierwszy ale na pewno nie ostatni raz w związku z tym proszę o pewną wyrozumiałość dla moich pytań. Jeszcze parę lat temu jeździłem Vitarą na tzw. "wykopki" i mieściłem się i ja i detektor , czasem również pies. Rodzina się powiększyła, urodziły się bliźniaki :yes: a pasja wykopkowa i do podróżowania ( długie trasy, średnio - ciężki teren) pozostała. Od paru miesięcy zastanawiam się i szukam PATROLA Y60 LONG - jestem na niego zdecydowany, mogę przeznaczyć kwotę do 20 tys. zł w wersji jak najbardziej klasycznej a jeszcze lepiej podniesionego 2 cale - jako baza do przyszłej ( w perspektywie kilku lat) rozbudowy.
- Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
- Czy egzemplarze oferowane za pośrednictwem popularnych portali aukcyjnych są godne uwagi?
- Jak zapatrujecie się na firmy ściągające i remontujące GR?

Bardzo dziękuję za wszelki rady.
rajtar
Nowicjusz

Auto: Hyundai Trajet
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

20 Cze 2014, 15:48

ad1) http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=12&p=1
ciut niektóre dane się zdeaktualizowały ale ogólnie wsio się zgadza i to jest podstawa do szukania patrola
ad2)zawsze można znaleźć coś ciekawego, kwestia ceny i potrzeb, wszytko zależy czego szukasz i jaką kasą dysponujesz, do tego od razu trzeba zaznaczyć patrol nie pali 10 nawet 12 l/100km sala minimum 14 i na tyle się przygotuj, jeśli zostanie na seryjnych oponach to może ciut mniej ale realne spalanie to 14 litrów
ad3) zwłaszcza z daleka się trzeba trzymać od pewnej firmy z pod Poznania (z czerwonym śladem simexa na bokach auta) mogło się coś zmenić ale nie widziałem dobrego auta z tej firmy, a widziałem kilka (może kwestia życzeń właścicieli pojazdów, nie wiem, ale patenty na obtanienie masakryczne) opinie podzielone na temat Extremu z Bielska (znam kilka dobrych konstrukcji tej firmy, o kilku gorszych słyszałem) ogólnie to lepiej kupić golasa w stanie jak najlepszym i powoli samemu przystosować sobie do własnych potrzeb :ok:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Rover Discovery - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Samochód zadebiutował w 2016 roku i jest pozycjonowany jako piąte wcielenie tego modelu. Producent zapowiadał, że stanowi on połączenie samochodu terenowego z zaletami SUV-a. Ceny tego modelu startują od 245 900 zł. ...
    Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...