Daihatsu Feroza silnik przerywa

03 Lut 2013, 14:53

Witam.
Mam problem z silnikiem.
Zimny dobrze zapala i pracuje w miarę równo, ale gdy temperatura zaczyna wzrastać,
ma problemy przy dodawaniu gazu pod obciążeniem, przerywa, obroty skaczą w dół i w górę.
Jeśli uda się wyciągnąć go do około 2tys obrotów znowu pracuje dobrze, najgorzej jest przejść z wolnych obrotów na wysokie.
W czasie pracy na biegu jałowym (na postoju) tak jak by sam przestawiał zapłon, obroty wahają się między 900 a 1100.
Wszystkie czujniki były sprawdzane, świece wymieniane.
Może być to przyczyną niesprawny moduł zapłony w aparacie zapłonowym, czy sensor ustawienie konta przepustnicy.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
ARQ543210
Obserwowany

Auto: Daihatsu Feroza

03 Lut 2013, 18:37

może być i jedno i drugie ale najprędzej to patrzy na czujnik temperatury dala komputera
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Lut 2013, 19:51

Dzięki za odp, ale mógł byś uściślić, o który czujnik chodzi i gdzie on się znajduje ?
ARQ543210
Obserwowany

Auto: Daihatsu Feroza

03 Lut 2013, 20:36

Przed napisaniem kolejnego tematu proszę zapoznać się z tematyką poszczególnych działów na forum. Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lut 2013, 23:57

zwykle jest umieszczony w głowicy (koło kolektora ssącego) nie pomne gdzie w ferci on jest ,ale do temp masz 2 czujniki jeden daje sygnał na zegar drugi daje sygnał na komputer i o ten 2 chodzi,
silnik prawdopodobnie cały czas myśli że jest zimny :wink:
miałem juz 2 takie przypadki w swoich autach objawy bardzo podobne :wink:
no ewentualnie jeszcze do sprawdzenia sonda lambda
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota zmienia świat
    Toyota jest znana w świecie motoryzacji jako innowator, który ma odwagę wprowadzać na rynek naprawdę rewolucyjne rozwiązania. Najbardziej znanym, spektakularnym przykładem jest Toyota Prius, która przestawiła ...