Golf III 2.0 agg, odciecie przy 5 tyś obrotów.

03 Lut 2013, 20:03

Witajcie, mam problem z moim golfem, a mianowicie, zauważyłem ostatnio ze na benzynie odcięcie mam przy okolicach 5 tys obrotów, a na gazie idzie do końca, czytałem trochę o tym byłem u kilku mechanikow ale opinie są rożne. Podpinałem pod komputer i wykazało błąd g40 czujnik halla poza wartościami granicznymi. mówiłem o tym mechanikom, ale mowią, ze jak jest gaz to pewnie specjalnie komputer jest tak przestawiony, ze to może być zle ustawiony zapłon i rozrząd, ze jakiś zawor n80, a najwięcej opinii pada właśnie na ten czujnik halla. i nie wiem co robic... bo wymienie ten czujnik a to nie będzie on i 200 zł pojdzie się kochac...jak myślicie co to może być? dzięki i pozdrawiam!
winiarsko
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

03 Lut 2013, 22:53

Sygnał z czujnika Halla wykorzystywany jest zarówno gdy silnik pracuje na benzynie jak i na gazie.
Zacznij od wymiany filtra paliwa i sprawdzenia ciśnienia paliwa.
Podmień przepływomierz.
andrzej_124
Stały forumowicz

03 Lut 2013, 23:24

wcześniej miałem jeszcze tak ze samochod przy gwałtownym wcisnieciu pedału gazu strasnie się dusił i tracił moc no i plus do tego te odcięcie, oddałem do mechanika, wymienili palec kopulke, przedwody wn, wszystkie filtra, rozrząd, swiece i czyścili przepływkie, duszenie ustało, ale odcięcie mam nadal przy 5 tys, co dla mnie nie jest normalne jak twierdzi jeden z mechanikow...
winiarsko
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 1UR-FSE
    Turbodoładowaniem nie dysponuje natomiast 4,6-litrowy silnik 1UR-FSE. Tę jednostkę Lexus również montował pod maską swoich największych i najbardziej komfortowych limuzyn. W latach 2006-2017 motor był dostępny w modelu ...