Dakar Team - Polski akcent w Rajdzie Dakar 2009

29 Lis 2007, 13:39

Mało kto słyszał pewnie o polskim, amatorskim zespole Dakar Team Polska szykującym się na Rajd Dakar 2009. Zespół pochodzi z Bydgoszczy i powstał w 2007 roku. Liderem zespołu, a jednocześnie jedynym zawodnikiem jest Pan Krzysztof Matela. Wystartuje na motocyklu wyprodukowanym przez austriacką firmę KTM - model 660 Rally Factory.

Moja krótka opinia:
Jak najbardziej popieram i życzę sukcesu.
Czekam na wasze opinie!
dbx
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Lis 2007, 08:36

Uwazam ze jest to dobry pomysł na start amatorskiej załogi z rajdzie Dakar. Jeżeli mu uda sie tam wystartować to naprawde juz bedzie wielki sukces. Oczywiscie zycze temu panu powodzenia.

Pozdr MIchałp
Ostatnio edytowany przez michalp, 29 Gru 2007, 19:58, edytowano w sumie 1 raz
pozdro for all
michalp
Początkujący

Miejscowość: Wołczyn

04 Gru 2007, 10:22

Muszę wprowadzić małe sprostowanie.
Rajd Paryż-Dakar już nie istnieje. Teraz start rajdu jest zaplanowany na Lizbonę i mamy do czynienia z Rajdem Dakar.
dbx
Nowicjusz

13 Gru 2007, 23:03

Z roku na rok w Dakarze staruje coraz więcej Polaków i polskich zespołów co świadczy o tym, że nasze społeczeństwo się wzbogaca. Oby tak dalej i oczywiście powodzenia wszystkim, którzy startują.
Gizu
Początkujący

Miejscowość: Piotrków/Warszawa

16 Gru 2007, 21:05

Powodzenia panie Krzysztofie! Aż zazroszę temu panu spełnienia marzeń! :) Ja też chciałbym bardzo wystartować w tym rajdzie, nawet jako pasażer. Kiedyś (w wieku ok. 11 lat) tworzyłem sobie na mapie własny rajd, "Rajd Bałtyku" ;) Może i kiedyś w taki wyruszę :)
XwojtasX
Początkujący

17 Gru 2007, 09:56

Dlaczego by nie? :D Rajd Bałtyku dla przeciętnego motomaniaka! Myśl całkiem pozytywna. Tylko fundusze trzeba znaleźć :D
dbx
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowanie z tylnego siedzenia - backseat driver
    Niechciane komentarze i wskazówki czy ostentacyjne wzdychanie z niezadowolenia – to typowe zachowania osoby, którą po angielsku nazywa się "backseat driver", co oznacza kierującego z tylnego siedzenia. ...
    Dobór oleju do samochodu - zanim napiszesz, przeczytaj
    Ostatnimi czasy nasi forumowicze mają problem z doborem oleju do silników w swoich samochodach, zatem słów kilka na ten temat - do silnika samochodu należy lać olej taki, jaki zaleca producent samochodu. Dotyczy ...

17 Gru 2007, 17:13

Hehe, fajnie, że komuś się ten pomysł spodobał. Aby nie zaśmiecać forum i nie zakładać nowego tematu spytam się tutaj: CZY MA KTOŚ SKANY JAKIEJŚ KSIĄŻKI OBSŁUGI, LUB CZEGOŚ PODOBNEGO? Chodziło by mi o samochody bądź motocykle do 1945 i żeby była ona w j. angielskim. Z góry dzięki!
XwojtasX
Początkujący