Pomoc w tlumaczeniu z francuskiego

13 Gru 2007, 21:38

Dzień dobry,
Jestem studentką języka francuskiego, w tym roku piszę pracę licencjacką. Jako temat pracy wybralam budowę samochodu (mam zrobić slownik specjalistyczny). Niestety, okazalo się, że z wieloma rzeczami nie potrafię sobie dać rady... zna ktoś francuskie slownictwo motoryzacyjne? Albo przynajmniej opisowo mogę wyjaśnić co dana rzecz robi albo do czego sluzy... w slownikach nie ma interesujacych mnie terminow, ojciec ma mnie już dość, jego duma cierpi, bo jest facetem i pracuje jako kierowca a nie potrafi wyjaśnić córce z jakich części sklada się uklad napędowy;p
Z góry dziękuję za wszelką pomoc:D
Agaton
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M6 Gran Coupe - wysokie osiągi i luksus
    Trzeci wariant nadwoziowy rasowego samochodu sportowego BMW M6 zostanie zaprezentowany światu jako BMW M6 Gran Coupe, dołączając do znanych już modeli Coupe i Convertible. Nowy członek rodziny M6 nie wyrzekł się ani wyjątkowego ...
    Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...