Darowizna- samochód sprowadzony

25 Cze 2008, 13:30

problem moj polega na tym ze mam do zarejestrowania 2 litrowego diesla (co wplywa na cene oc) wiec chce polowe samochodu darowac ojcu ja mam ponizej 25 lat wiec mam zwyzki same jak dokonac tej darowizny i zarejestrowac auto krok po kroku i tu nastepny pytanie gdyz auto zostalo przygotowane (prawie) do rejestracji na mnie tj urzad celny skarbowy zalatwiony nic tylko isc i zarejestrowc ale cena oc mnie troszke przerazila w umowie kupna jest ze za auto zaplacono 1500 euro w eurotaksie figuruje cena ponad 20000 pln wiec przy darowiznie 1/3 auta ktora cena sie kierowac ? czy to jakos wplywa na sytuacje ? czy umowe trzeba poswiadczac notarialnie ? czy wystarczy wydrukowac wzor, wypelnic i udac sie do skarbowego? jesli tak to co dalej?
kimena
Nowicjusz

25 Cze 2008, 13:31

przepraszam za nieuzywanie znakow interpunkcji
kimena
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zbyt zmęczony, żeby wracać!
    Przed nami ostatnie dni wakacji i nieuniknione powroty do domów. To, jak będzie przebiegała podróż, zależy w dużej mierze od naszego przygotowania. Powroty z wakacyjnych wyjazdów mogą okazać się problematyczne, ...
    Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...