Zwrot akcyzy

19 Cze 2008, 00:32

witam ponownie

czy ktos z szanownych forumowiczow skladaly papiery o zwrot podatku akcyzowego ktory zostal naliczony po 1szym maja 2004?

moglbym dostac inf co trzeba zlozyc i jak. jak napisac podanie itp

pozdrawiam i dziekuje
co nie złamie - wzmacnia
witor_
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

19 Cze 2008, 13:19

My mieliśmy ubiegać się o zwrot akcyzy. Szczerze to nie powiem Ci, jakie papiery trzeba i gdzie złożyć, bo nie pamiętam. Pamiętam jedynie tyle, że po tym jak zobaczyliśmy ile tego jest i ile trzeba czekać daliśmy sobie spokój.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

19 Cze 2008, 18:48

No kolego ja starałem się o zwrot akcyzy z dwóch samochodów, pisaliśmy dużo pism co jakiś czas przychodziły odmowy odroczenia i tak brali nas na przetrzymanie, mieliśmy pomoc z urzędu celnego i tam braliśmy pisma jakie trzeba było wysyłać i tak to się kręciło chyba ze 2 lata, ale ostatecznie pieniądze przyszły + odsetki.
Jeśli zapłaciłeś sporą akcyzę to poszukaj jakiegoś znajomego w celnym, żeby Ci podsunął odpowiednie pisma do wypełnienia, bo ja już nie pamiętam kolejności w jakiej to wysyłać.
Miałeś wypadek? Napisz do mnie!
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...