Data zawarcia umowy kupna sprzedaży dla urzędów??

15 Lut 2009, 10:47

Witam,
nie wiem czy dobrze sformułowałem temat, ale kupuję auto od teścia. OC jest do 20 marca, jako nowy właściciel wymówię polisę ze starym TU i zawrę w nowym. Tak jak napisałem, umowe podpisuję z teściem więc datę zrobimy na 18-19 marca aby nie robić dopłat do OC (różnica w zniżkach jest spora).
I teraz pytanie - czy jeżeli umowę predatujemy, czyli wypiszemy na 18 marca ale podpiszemy wcześniej to czy wcześniej mogę już w urzędzie załatwiać przerejestrowanie auta? czy musi to nastąpić dopiero po terminie zawarcia umowy?
been
Nowicjusz

18 Lut 2009, 20:05

Idziesz do urzędu najwcześniej w dniu zawarcia umowy bo wcześniej samochód nie jest jeszcze Twoją własnością.

Tylko właściciel idzie rejestrować na siebie ten samochód.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...