Deawoo Lanos 99 - Problem z opuszczającymi się szybami

07 Gru 2008, 21:37

Witam wszystkich,

mam lanosa z 99 roku i pewien problem, mianowicie przy jeździe powyżej 100 km/h strasznie szumią szyby w drzwiach, czytałem na różnych forach, że to wada tego modelu.

Ja jednak chciałbym coś z tym zrobić, a ponieważ głównym powodem jest kiepsko trzymająca uszczelka, zastanawiałem się nad jej wymianą, pewnie oryginalna również będzie do niczego. Macie może na to jakiś patent?

Czy istnieje możliwość zmiany uszczelki, jej przerobienia, tak by więcej gumy trzymało szybę? A może mógłbym dopasować uszczelkę z innego modelu?

Zastanawiałem się też nad kupnem owiewiek na boczne szyby, wygląda to trochę kiepsko, ale załatwiłbym problem szumów.

Będę wdzięczny za porady, sugestie,

pozdrawiam,
spoksss
Nowicjusz

• 08 Gru 2008, 15:04

owiewki też robią trochę hałasu, ich zaletą jest to że można sobie okno uchylic podczas deszczu. Jeśli chodzi o hałas to polecam stopery do uszu ;) na pierwszy rzut oka wydaje sie to trochę szalone i śmieszne ale przy jeździe w długich trasach daje ciszę godną maybacha, wszystko słychac co się wokół dzieje, a człowiek po 6 godzinach spędzonych za kółkiem wysiada jakis "lżejszy" i łeb mu nie pęka od tego szumu. myslę że w marketach z narzędziami bez problemu powinieneś taki dostać.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

28 Lis 2009, 09:26

Też mam lanosa i podobny problem myslalem jednak nie nad uszczelkami ale elektrycznymi szybami z tylu ktorych brak to rozwiazalo by problem i bylo by duza wygoda:)
    Marco
    Marco16
    Nowicjusz

Miejscowość: Zakliczyn
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Ekojazda dobra dla środowiska są też plusy dla kierowcy
      Szacuje się, że źródłem 60% zanieczyszczeń powietrza w centrach dużych miast jest transport. Do zmniejszenia tego problemu może przyczynić się ekojazda, przynosząca wymierne korzyści nie tylko w postaci redukcji emisji ...