Ford Galax 1.9 TDi problem z mocą

18 Lut 2008, 14:06

Witam mam problem z Fordem Galax rocznik 99/00 silnik 1,9 TDI. Występuje taki problem samochód traci moc. Co może być przyczyną? Byłem u kilu mechaników ostatni stwierdził że trzeba wymienić turbinę. Czy to może być przyczyną utraty mocy? Wystarczy wyłączyć zapłon i ponownie uruchomić silnik i jest w porządku do następnego razu.
mariusz66
Nowicjusz

• 27 Lut 2008, 20:23

Witam ja mam ten sam problem tyle ze w vw T5 2.5Tdi 131 km,tez powiedzieli ze turbina,ale sprawdzilem ja i jest dobra,ale problem mam nadal,i nie wiem co dalej??pozdrawiam
    michal3103
    Nowicjusz

27 Lut 2008, 22:32

chłopaki odpowiedz jest taka ze jeden waz moze byc poluzowany na scisku ewentyalnie trzeba wymienic tylko filter oleju i ,maszyna ma chodzic bo to nie mozliwe zeby sie turbina popsuła jak chodzi po zapaleniu a po jakims czasie sie wyłacza i po ponownym odpaleniu chodzi dalej. pozdrawiam
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

27 Lut 2008, 23:03

Miałem sprawdzany cały układ i wszystko jest w porządku,komputer pokazuje ze turbina daje za wysokie ciśnienie.ale dałem ją do regeneracji i jest sprawna.a problem mam nadal.Mój mechanik twierdzi że to cos z oprogramowaniem,czy coś takiego??A ja nie wiem co mam robić bo nie jestem doświadczony
    michal3103
    Nowicjusz

27 Lut 2008, 23:07

jutro ci dam jescze odpowiedz bo podjade do mojego mechnika i zapytam
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

27 Lut 2008, 23:31

z góry dzięki,miałem też wymieniony zawór regulacji cisnienia doładowania turbiny w serwisie.
    michal3103
    Nowicjusz

28 Lis 2009, 13:58

sprawdz przeplywomierz.ja wymienilem ten sam problem i to bylo przyczyna.czasami wystarczy go tylko wyczyscic.
    pocopotek
    Nowicjusz

Miejscowość: krakow