Deawoo leganza - gaz nie dochodzi ? silnik gaśnie

08 Gru 2013, 22:56

Witam,
mam problem:

otóż gdy przełączam samochód z benzyny na gaz i gdy zwalniam/hamuje, obroty maleją prawie do minimum to samochód gaśnie - ten problem pojawił się ostatnio - czy to może być spowodowane ujemnymi temperaturami ? Ale ja zawsze włączam samochód na benzynie, przejadę na niej z km/dwa i przełączam na gaz i tak się też dzieje ;/
Ale też nie zawsze tak jest np. wieczorem normalnie przejeżdżę godzinę, dwie a później tak jest albo następnego dnia i tak różnie ale częściej mi gaśnie.
Dodam jeszcze, że jakieś 3 miesiące temu gazownik wymienił reduktor na nowy. I jakiś miesiąc temu uszczelnił mi jakiś przewód czy coś bo też tak nie dochodził gaz ale to robiło się raz na pół roku na przykład.

Co to może być ?
michalpos
Początkujący

Auto: nie mam

08 Gru 2013, 23:44

myślę, że standardowa regulacja pomoże.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

09 Gru 2013, 04:29

Przy założeniu,ze to nie instalacja sekwencyjna... :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maksymalna sprawność i osiągi w hybrydowym BMW 3
    Całkowicie elektryczny tryb jazdy dostępny do prędkości 75 km/h. Tryb jazdy wybiegiem z wyłączonym silnikiem spalinowym może być aktywowany do prędkości 160 km/h. Funkcja start-stop w wersji hybrydowej, przy klimatyzacji ...
    Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...