Deawoo Nubira 1.6 sedan - jedna szyba nie działa

01 Cze 2008, 14:46

Witam,

w samochodzie jedna elektrycznie wysuwana szyba nie dziala (tzn. pasazer z tylu otworzyl ja i juz sie nei chciala zamknac ani od panelu kierowcy ani od panelu pasazera).

Wczesniej z nia byl taki problem ze z panelu kierowcy mozna bylo ja wysunac, ale zasunac juz nie, dopiero mozna ja bylo zasunac od panelu pasazera tych danych drzwi. Dzis zdazylo sie inaczej, wogole tej szyby ktora zostala wysunieta nie da sie ani zasunac ani wysunac. Mieszkam w bloku a garazu nie mam i musze kogos poprosic o przegarazowanie na noc, aby jutro pojechac do elektryka.
I tu jest moje pytanie, otoz ile taka naprawa moze kosztowac?
Jesli jest to kewstia kabelka to chyba nie wiele, ale jesli cos wiekszego, np silniczek w tych drzwiach jest zepsuty to juz pewnie kwota bylaby wieksza.
Niemam pojecia jakiej ceny moge sie spowiedziewac, czy do 300 zl czy np do 800 zl, czy ktos moze mi pomoc??

Pozdrawiam
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• 01 Cze 2008, 22:10

Prawdopodobnie4 jest to sprawak jakiejś złączki lub przewodu.Może też się zdarzyć,że to przełacznik w panelu u kierowcy.Ale tak czy inaczej naprawa nie powinna być droga - do 100 zł.Chyba,że spalił się silniczek,ale wówczas nie będzie to dużo większa kwota.Jak elektryk ci naprawi,to pisz co było i ile kosztowało.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

03 Cze 2008, 14:05

okazalo sie ze panel od tych danych drzwi jest wadliwy, przelozyl panel z dobrych drzwi do zlych i szyba zasuwa i wysuwa sie bez problemu, lecz mimo tego nadal ta szyba nie zasuwa sie od panelu kierowcy, narazie do wymiany jest sam przycisk od panelu pasazera, ktorego jeszcze nei zakupilem bo nie mam zabardzo czasu, niebylo potrzeby sciagania tapicerki z drzwi, koszt robocizny 25 zl, jak kupie przycisk i go wmontuje to ewentualnie jeszcze tam podjade aby sprawdzil ten panel od kierowcy
    OczkO
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

05 Cze 2008, 19:29

znalazlem nanecie dwie hurtownie ktore zajmuja sie sprzedaza detaliczna i maja moj przycisk :) wart 30 zl i 39 zl w drugiej, plus koszt wysylki bo hurtownie obie sa w Lodzi, wiec za przycisk z wysylka zaplace 42 zl do tego doliczyc robocizne o ktorej pisalem wczesniej (25 zl) w sumie by mnie wyszlo 67 zl

Pozdrawiam
    OczkO
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

06 Cze 2008, 17:31

Oczywiście ta kwota nie jest zbyt wielka,ale najpierw sprawdz,czy rzeczywiście wina tego włącznika - poprostu zamień go na inny,przepinając przewody,jeżeli wiesz jak.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

06 Cze 2008, 19:45

ja to zrobilem tak biorac przycisk z obok drzwi do tych gdzie przycisk nie dzialal i szyba sie bez problemu zasunela
    OczkO
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobierać i wymieniać wycieraczki samochodowe?
      Polecam fajny poradnik dotyczący doboru i wymiany wycieraczek. Załączam również filmik Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów wycieraczek, różniących się od siebie typem mocowań, długością piór, ...
      BMW X Coupé 2001
      BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...

07 Cze 2008, 12:42

No to wszystko jasne :) .
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika