Dębica Frigo 2 vs Yokohama W.Drive v902 [195 60 R 15]

03 Gru 2013, 00:03

Witam,

Zamierzam kupić opony zimowe w rozmiarze 195 60 R 15 (jeżdzę Audi A3, 1.6, 1998 rok) i stanałem przed następujacym dylematem:

Dębica Frigo 2 albo Yokohama w.drive v902 (obydwie w takiej samej cenie).

W wiekszosci jezdze po miescie, ale nie jest to dla mnie wyznacznikiem. Odwiedzam czesto rodzinna miejscowosc, ktora polozona jest na lekko gorzystym terenie i na bocznej drodze - w zimie czesto kiepsko odsniezona, ze "sniegowymi" koleinami i czesto wystepujaca warstwa lodu pod sniegiem. I wlasnie zachowanie na sniegu i blocie posniegowym jest dla mnie decydujace.

Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc! :-)
duskwalker
Obserwowany

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1998

11 Gru 2013, 20:14

Co za brak poczucia obywatelskiego u mnie, ale niestety Dębica to opona o klasę niżej więc ja bym brał Yoko. :D
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    BMW M1 Hommage 2008
    Koncept zbudowany w celu uczczenia dwóch protoplastów: BMW M1 (1978) oraz BMW Turbo (1972). BMW M1 Hommage potwierdza zatem przywiązanie marki do historii i demonstruje sposób, w jaki dziedzictwo BMW ...