Del Sol vs Mx-5 vs Barchetta

21 Lut 2011, 10:52

Niedługo kupuję swój pierwszy samochód i szukam dwuosobowego roadstera, do 15 tys złotych. Po wielu dniach poszukiwań zostałem z dylematem japończyki czy włoszka? Sercem jestem za Barchettą ale obawiam się awaryjnosci. Mx-5 drugiej generacji trudo znależc dobre w tej cenie ale to jest auto kultowe i to mnie do niego ciągnie. CRX Del Sol to chyba najrozsądniejszy wybór ale nie wygląda oszałamiająco i ma swoje lata. :shock: Macie jakies doświadczenia z którymś z ww modeli? :???:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 11:10

mx-5 stanowczo, za silnik i wygląd.
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007

21 Lut 2011, 11:18

Silnik ma świetny ale wcale nie lepszy od CRX moim zdaniem. A mazda pierwszej generacji jest paskudna z tymi swiatłami wysuwanymi. Nie lubie tego typu rozwiązań. A generacja druga jest droga. 15 tys trzeba dać, a ja za 15 muszę jescze ubezpieczyć.Ale z tej trójki jeest najbliżej mojego serca mx-5. Barchetta wygląda najlepiej, ale czytałem, że problemy są z wariatorem. Ile kosztuje jego naprawda lub wymiana?(w ASO)
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ACC, BSW, LDW - systemy bezpieczeństwa na drodze
    Technologia coraz bardziej wspomaga kierowcę w zachowaniu bezpieczeństwa na drodze. Samochody rozpoznają znaki i ostrzegają o przekroczeniu dozwolonej prędkości, informują o obecności pojazdów w martwym polu a nawet ...
    Renault Alpine A110-50 - samochód koncepcyjny
    Aby uczcić 50-lecie ikony, jaką jest model Berlinette, Yann Jarsalle (projektant) i Axel Breun (dyrektor samochodów koncepcyjnych i wystawowych w Renault Design) poddali reinterpretacji pierwotne zasady stylistyczne ...