Demontaż lamp oświetlenia tablicy rejestr - Renault Captur

28 Sty 2020, 17:55

Czy ktoś demontował już lampy z oświetlenia tablicy rejestracyjnej ? W instrukcji nie jest dokładnie opisane i pokazane na rysunkach jak to zrobić. Usiłowałem z prawej strony gdzie jest nawet wycięcie w oprawce śrubokrętem wciskać zaczep ale on nie poddaje się i nie można wyjąć lampy-klosza. Nie chcę robić na siłę aby czegoś nie ułamać. Auto stoi w ogrzewanym garażu, nie stoi na mrozie.
ZzZz

28 Sty 2020, 18:04

Lampki a raczej te klosze podważasz tylko z jednej strony i wyciągasz. One dosyć mocno siedzą. Zobacz sobie przykładowe zdjęcia (poniżej) jak taka lampka wygląda od strony wewnętrznej. Musisz podważyć od strony przeciwnej do wtyczki i powinna wyjść.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...
    Audi SQ5 TDI - silnik V6 diesel Biturbo o mocy 313 KM
    Silnik 3.0 TDI z podwójnym turbodoładowaniem generuje olbrzymią moc 230 kW (313 KM), a jego maksymalny moment obrotowy wynosi 650 Nm i jest dostępny od 1450 do 2800 obr/min. Audi SQ5 TDI dostępne jest na rynku od 2013 ...