REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
witaj kajkamajka ,jesli chodzi o silniki tdi to są one bardzo wytrzymałe i tdi co przejechalo 400tys km to nic strasznego ,i połyka niejedną benzyne ,ktora po 150 -200 tyś zaczyna kuleć -są wyjątki ale tylko japancars .Auto z silnikiem tdi też można dobić ale to już trzeba być osłem -zaletą tego silnika jest niskie spalanie paliwa np. mój tdi z 97 z 350tys km /golf 3 110 KM/PALI OD 5 -5,6 ON /WYNIK NIEDOPOBICIA PRZEZ BENZYNE O TEJ MOCY / PROPONUJE ABYŚ SPROBOWAŁA JAZDY TDI -KTO SPRÓBUJE TEN PLUNIE NA BENZYNKEkajkamajka07 napisał(a):zartujesz???????????? a juz sie tak napaliłam na tdia jak bysmy brali pod uwage tylko nowe samochody to ktore własnie???
wiec jaki proponujesz na mała benzyne ?? nie wycycka mnie z kasy??
a na przebieg to juz nie ma co patrzec, juz chyba wszedzie zmieniaja wartosc w liczniku...
300-450 TYS KM ,NORMA PRZEBIEGU TDI TO OK 30 TYS ROCZNIE W DE I 20 W POLSCE -ALE PRZEBIEG TO NIEWSZYSTKO -WAŻNE ŻEBY BYLO TO TDI Z WIOSKI ALBO MALEGO MIASTA BO SILNIK TDI LUBI PRCOWAĆ DLUGO /NIELUBI KRÓTKIEJ JAZDY RAZ W TYGODNIU ALE PRZY LECIWYM TO JUŻ NIEJEST TAKIE WAŻNE /WAŻNE CZY MIAL DUŻO TRASY NA DOTARCIU CZYLI DO 250TYŚ KM /TDI LUBI CIĘŻKĄ NOGE I WYSOKIE OBROTY ALE JAK SILNIK JEST NAGRZANY -A NIE ODRAZU Z RANA DO DECHY / TO WPLYWA NA ŻYWOTNOŚĆ TURBINY.WAŻNE JEST ŻEBY LAĆ MARKOWE PALIWO I DBAĆ O FILTRY A WTEDY AUTO STAJE SIĘ DJABŁEM -NIESTRASZNE MU PRZEBIEGI I WYSOKA TEMPERATURAkajkamajka07 napisał(a):własnie myslałam o passatach i golfacha jesli chodzi o przebieg to jaka m,oze byc najwyzsza wartosc aby samochod nie został uznany za "zajechany" ??? w takim 10latku??? chociaz wiem ze zanizaja i czy rzeczywiscie nie dostane nawet 10letniego tdi za 10 tys??? a jak sie dobija tdi??
kajkamajka07 napisał(a):a mi chodzi o to aby silnik był wytrzymały, juz nie zwracam uwagi na to ile pali, ale zeby mi sie ktoregos dnia nie "rozkraczył" na drodze...