Witam.
Noszę się z zakupem nowego auta za max 8,500zł.
Moje pytanie jest następujące:
Co bardziej się opłaca? Diesel czy LPG? Z tego co wiem to cena paliwa wychodzi mniej wiecej tyle samo, gdyz diesel pali o połowe mniej niż gaz, ale z kolei słyszałem, że jeśli chodzi o wymiane czesci w dieselu to jest znacznie drożej. Zależy mi na oszczędności auta. Co sądzicie?
Moje Typy:
Opel Vectra B
Audi A4 B5
Pozdrawiam
No właśnie jeżdżę głównie po mieście.
A jeśli chodzi o dokładniejsze info na temat samochodów, które biorę pod uwagę(diesel) to:
Audi A4 B5 1.9 TDI
Opel Vectra 1.7 TD Isuzu
Które oszczędniejsze?
W tej cenie mówimy o starszych wersjach rocznikowych-i to niemal każdej marki samochodu,wiec w diesla raczej nie opłaca się inwestować,lepiej byłoby kupić juz z gotową instalacja LPG.
Volvo XC60 - najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne Nowe XC60 to jeden z najbezpieczniejszych samochodów jakie kiedykolwiek zbudowano. Jest wręcz “naszpikowany” najnowocześniejszymi rozwiązaniami technologicznymi. Wystarczy wspomnieć o przełomowych systemach ...
Zgłoszenie rejestracji i wyrejestrowania pojazdu to będzie obowiązek! Szykują się spore zmiany dla kierowców w których głownie chodzi o obowiązek zgłaszania takich działań w nieprzekraczającym terminie 30 dni. Co ciekawe projekt zmian w Prawie o Ruchu Drogowym przygotowało Ministerstwo ...
Więc wezmę z LPG Co sądzicie o oplu vectra B z 1997r z ok 150000km przebiegu? Dobry wybór? Czy lepiej wziąć starsze audi a4 b5 z 1995 z ok 200000km?
A i jeszcze jedno pytanko:
Słyszałem, że jak się kupuje auto z silnikiem powyzej 2.0 to trzeba zapłacić jakąś akcyze czy coś. Czy to prawda? I czy duża jest róznica w opłatach miedzy silnikiem 1.8 a 2.0?
rockmen7 napisał(a):Co sądzicie o oplu vectra B z 1997r z ok 150000km przebiegu? Dobry wybór? Czy lepiej wziąć starsze audi a4 b5 z 1995 z ok 200000km?
Ani jednego ani drugiego nie znajdziesz z takim przebiegiem
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Tak sugeruję Praktycznie większość samochodów na Allegro ma cofnięty licznik bo gdyby ta Vectra miała powiedzmy swoje prawdziwe 400 to byś jej nie chciał kupić Zobacz [link do mobile.de wygasł]
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Przebieg rzędu 350-400tys km to norma a nie wyjątek, nikt przecież nie kupuje nowego auta klasy średniej po to żeby stało..... przebiegiem na liczniku raczej się nie sugeruj, obejrzyj lepiej dobrze auto
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.