Auto do 25tys z opłatami

30 Sie 2010, 21:39

Witam,jako że jestem świeżo po ślubie i mam troche funduszy, zastanawiam sie nad zmiana auta na większe gdyż moje coupe już niewystarcza, Napisze moje typy i jak bedzie użytkowane i prosze o jakies porady.

Do pracy mam 2 km i jezdze głownie pobmałym mieście, czasami wypady do wiekszego miasta oddalonego o 25km, pewnie diesel odpada ale nie wykluczone ze po nowym roku bede pracował w tym wiekszym miescie i trzeba bedzie pokonywac 25km w jedna strone.
Nie wiem czy jest sens kupować jakis wypas gdyz parkuje pod chmurka a wiadomo jak wyglada auto po gradobiciu. Chciałbym auto dobrze wyposażone z climatronikiem i w miare młode, oczywiście nie drogie w naprawach. Przejeździć jeszcze zime meganką i dopiero kupic na wiosne czy teraz.

Myślałem nad:
Golf IV
Astra II
Ford Focus II
Seat Leon
Seat Toledo
Skoda Oćtavia
Ostatnio edytowany przez K_O_z_a, 30 Sie 2010, 22:00, edytowano w sumie 1 raz
K_O_z_a
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

30 Sie 2010, 21:55

Kolego mam podobny problem, na auto mam 25tys i też stoję przed wyborem auta.

Jeśli chcesz auto tanie w utrzymaniu to skłaniałbym się ku Leona/Toledo, ewentualnie może Passat? Moim zdaniem te auta są adekwatne cenowo do jakości.

Ja właśnie mam na oku te 3 auta, ale które wybrać dla siebie to póki co nie wiem.

Pozdrawiam.
bigbrother

31 Sie 2010, 09:02

Kolego ja na twoim miejscu skłonił bym się ku VW Golf IV z silnikiem 1,9TDI. :).
Jak już pewnie Ci wiadomo jeśli potrafisz dbać o śilnik, on potrafi się odwdzięczyć długą żywotnością. Do tego silnik jest dość elastyczny.
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

27 Wrz 2010, 22:43

Byłem oglądać pare leonów i wszystkie do niczego,jednak wybrałem benzyne z racji parkowania pod chmurka i kilometra do pracy.Co myslicie o tym leonie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
K_O_z_a
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska