Diesel, czy zdrożeje ?

29 Lis 2010, 19:33

Gdybym miał super pewność że gaz nie zaśmieci mi bagażnika i będzie mi ten samochód chodził tak jak wcześniej to też bym to zrobił.Ale teraz minusy
Mercedes każdy nielubi gazu i każdy ma problemy z silnikiem wiem o tym bo jestem mechanikiem pracuje w serwisie reno,ale robie czasem fuchy na mercedesach i innych SUPERCAR`S ile razy mialem doczynienia i niezbyt normalnymi ludzmi ktury sie autko psuło bo np.niechce zapalić bądz sie dławi i inne,raz miałem takiego co miał w124 500E
i żalił sie mówiąc:niby stare mercedesy to takie niezawodne a mi ciągle sie coś dzieje.
wiecie dlaczego miał GAZ w W124 500E.aż sie cisneło na język żeby mu powiedzieć ty debilu pocoś kupował taki samochód skoro cie na niego niestać,no nic zrobiłem co musiałem, i dałem troche wyższą cene by do mnie więcej nieprzyjeżdzał,Więc mówie o takich ludziach w ten sposób bo wiem że psują swoje wozy, to tak jak mowa o palaczach którzy niszczą sa pułca.Przykład MB W123 najwyższy orginalny pszebieg
2 miljony przypuśćmy,MB w123 z gazem 500 000 i death.A propo ostaniej wypowiedzi Moda powiem że mam swoje lata i sie troche znam na żeczy.Wstydze sie obywatelstwa tak biednego kraju gdzie na ulicach same graty po 20 lat i w dodatku wszystko zagazowane WSTYD!!!!!!!!!!!!!
A propo mojego wozu to jestem dumny być jedym z nielicznych ktury go nioezagazował
mamjeszcze w140 s600L i r129 sl600 i fakt mam bogatego starego ale sam lubie pracować,nie lubie być na czyjimś utrzymaniu przynajmniej nie w całośći.
gaz w aucie to nie oszczędność ale i autodystukcja, z własnej woli.
Ryśek1
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

29 Lis 2010, 21:49

Pozwolę sobie znów odpisać na Twojego posta. Po pierwsze ortografia :) bo Ty się wstydzisz obywatelstwa a Polska obywatela.
Po drugie nie Reno, a renault. Swoją drogą czytając Twoje inne wypowiedzi można odnieść wrażenie, że ma się do czynienia z fanatykiem MB dla którego wszystko inne to g...no. Szkoda tylko, że znając życie należysz do tych fanatyków którzy francuzy, fiaty itp znają z opowiadań.
Po trzecie. Jeśli instalacja jest zadbana i wyregulowana (dobrze) to wszystko powinno chodzić jak w zegareczku. Z resztą spytaj moda jak chodzi mercedes z gazem

".Wstydze sie obywatelstwa tak biednego kraju gdzie na ulicach same graty po 20 lat i w dodatku wszystko zagazowane WSTYD!!!!!!!!!!!!! "
Widać dawno w Polsce nie byłeś (zakładając, że faktycznie mieszkasz w Niemczech)

"nie lubie być na czyjimś utrzymaniu przynajmniej nie w całości. " -czyli Ty kupisz sobie piwko a tata Ci paliwo... No fakt jesteś samodzielny :cool:

A wracając do gazu to skąd wiesz, że to nie oszczędność skoro sam go nie masz ? No chyba, że swoją wiedzę opierasz o opowiastki przy piwku to nie mam więcej pytań

Edit:
Nie chce pisać kolejnego posta coby nie zostać posądzonym o "nabijanie"
Tu masz ogólnie forum techniczne i jakoś też są problemy z silnikami które gazu nie mają
http://mb201-124.eu/w201-190-w124-f2-20.htm
Ostatnio edytowany przez Brynio, 29 Lis 2010, 22:04, edytowano w sumie 1 raz
Brynio
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Kalisza
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra f kombi
Silnik: x14nz 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

29 Lis 2010, 21:51

http://mb201-124.eu/lpg-f4.htm
tu macie problemy w mercach z gazem
Ryśek1
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

30 Lis 2010, 09:45

Ja mam założoną V generację i nie narzekam. Autko jeździ tak samo na gazie jak i na benzynie i jeszcze nic mi się nie działo ani z gazem ani z benzyną.
A to, że ludziska mają problemy z gazem w Mercach, to mają je tylko na swoje zyczenie - zakładają instalacje tańsze, na których wg gazownika ten samochód też pojedzie ( np. po co zakładać V generację jak można założyć III albo IV ) no i brak przeglądów się kłania. Jeżeli instalacja LPG jest dobrze dobrana do silnika, to nie może z nią być problemów.
Dorośniesz, nabierzesz doświadczenia, to sam zrozumiesz. Narazie to my rozumiemy ciebie. Młody jesteś więc nie masz obowiązku wiedzieć wszystkiego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Lis 2010, 21:08

Faktycznie, to co się dzieje z cenami paliw to jest jakaś masakra.... Wobec tego procederu, który dzieje się ostatnio w Polsce , szperałem trochę w sieci i znalazłem coś, co być może się Wam przyda. Otóż chodzi mi o ebooka o tytule: "Tania jazda samochodem". Być może komuś z Was dzięki wiedzy w nim zawartej uda się zaoszczędzić trochę grosza w portfelu :).
Ostatnio edytowany przez slawomir78, 30 Lis 2010, 23:41, edytowano w sumie 1 raz
slawomir78
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...
    Drift kontrolowany z najwyższą prędkością
    Nissan ustanowił rekord świata Guinnessa w kategorii driftu z najwyższą prędkością. Specjalnie przygotowany NISSAN GT R NISMO z roku modelowego 2016 wszedł w poślizg kontrolowany przy prędkości 304,96 km/h. Masato Kawabata, ...