Diesel dla 21-latka do 3 500 zł

29 Sie 2010, 10:02

Doradzilibyście jakiś wyględny wózek dla młodego chłopaka? Główne warunki to:
- silnik Diesla
- cena > 3 500 zł
- młodzieżowy wygląd
- liczba drzwi obojętna
Zależy mi oczywiście na wyglądzie:może podchodzić pod sportowy, coś w stylu Seat Ibiza czy Golf III. Te są chyba droższe, ale może da radę kupić coś w moim przedziale cenowym i pojeździć tym jeszcze? :wink:
Grucha
tojapiotrek
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

29 Sie 2010, 10:19

Nie da rady, możesz kupić Golfa II 1.6TD/D i rzucić go na glebę... :???:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Sie 2010, 10:21

Za tą cenę to ciężko nawet o dobrą benzynę ;) Jeśli ma być koniecznie diesel to proponuje Golfa II. Najrozsądniejszy wybór wg. Twoich wymagań.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

29 Sie 2010, 10:26

A Audi 80 1991-95 rok nie utrafi się?
Grucha
tojapiotrek
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

29 Sie 2010, 10:31

b3 audi w bdb stanie znajdziesz
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

29 Sie 2010, 10:37

Może i znajdzie, ale takie Audi w dieselu będzie wyślizgane do cna.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...

29 Sie 2010, 10:52

Ja też jestem za Golfem II,może być jeszcze Uno ale tam są problemy z blachą no i Punto I ale niewiem czy się uda znaleść.
[link do oferty na Allegro wygasł] - ten troche czasu pojeżdzi spokojnie bo widać że blacha była robiona.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ten jeszcze żle nie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2010, 11:14

Po raz tysięczny... 3,500zł do wydania. Suma nie duża, ale samochód można za to kupić. Nie wiem po co pchać się w przeżytki i wynalazki kiedy za 3000zł można mieć zadbanego Caro Pulsa czy Atu Pulsa z gazem :!:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 12:24

To już sprawa indywidualna. Powiedzmy sobie szczerze, Polonez jest niezbyt udanym stylistycznie samochodem, a wiele osób zwraca na to uwagę - przykład: moja żona, która wolałaby chodzić pieszo niż nim jeździć :lol: Wg mnie za takie śmieszne pieniądze warto, ale sądząc po propozycjach autora tematu to raczej wybór padnie na Golfa.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

29 Sie 2010, 12:39

Kierunkowskaz napisał(a):To już sprawa indywidualna. Powiedzmy sobie szczerze, Polonez jest niezbyt udanym stylistycznie samochodem, a wiele osób zwraca na to uwagę - przykład: moja żona, która wolałaby chodzić pieszo niż nim jeździć :lol: Wg mnie za takie śmieszne pieniądze warto, ale sądząc po propozycjach autora tematu to raczej wybór padnie na Golfa.
Polonez powstał w 1978r i wtedy był stylistycznie o.k. A ze go produkowali tak długo to już inna bajka
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

29 Sie 2010, 13:05

Kierunkowskaz napisał(a):To już sprawa indywidualna. Powiedzmy sobie szczerze, Polonez jest niezbyt udanym stylistycznie samochodem, a wiele osób zwraca na to uwagę - przykład: moja żona, która wolałaby chodzić pieszo niż nim jeździć

Rozumiem, sam znam dużo osób, ktróre by nie kupiły Poloneza bo to przecież wstyd jeździć.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 13:15

Pooglądał bym te wasze fury w realu panowie Warszawiacy .
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

30 Sie 2010, 15:05

W grę wchodzi jeszcze Daewoo Tico,ekonomiczny samochodzik,tanie części i nie drogi w utrzymaniu.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

30 Sie 2010, 15:25

Daro20VT napisał(a):Po raz tysięczny... 3,500zł do wydania. Suma nie duża, ale samochód można za to kupić. Nie wiem po co pchać się w przeżytki i wynalazki kiedy za 3000zł można mieć zadbanego Caro Pulsa czy Atu Pulsa z gazem :!:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przeżytek to Polonez, jeszcze w latach 70', jak go projektowali to można było przymknąć oko... ale teraz?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

30 Sie 2010, 17:00

Już wole jeżdzić poldkiem niż Tico :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012