04 Mar 2018, 11:12
Chciałem Volvo V40, ale ktos na poczatku tematu powiedział, że te modele mają problem z korozją. 307 też mi się podobają, ale ponoć elektronika strasznie siada. Już wolę C4. Alfa Romeo znalazł piekna Barol, ale ponoć nawet to JTD, ktore ma ta Alfa to i tak nie poprawi tego, że samochód się sypie ( elektronika). O zawieszeniu nie mowie, bo A4,Passaty wcale nie maja lepszych. Focusa szukam tez z tym silnikiem diesla 90km, ciezko coś dorwać. A jeśli chodzi o Vectre to super opcja, ale nie wiem jaki tam silnik był godny polecenia. Nie wiem, szukam dalej i tak na ogledziny tej Audi jade dopiero w sobote przyszła. Jeśli chodzi o Alfe, to facet ma ja może pół roku, sprzedaje, bo za mały bagaznik etc. Mowil, ze bez sladu rdzy (poliftowe maja lepsze blachy ponoc). Jezdzi na syntetyku z motula itd. Filtry MANN itd. Powiedział, ze nie da slowa zlego powiedziec na to auto i zaprasza nawet na stacje diagnostyczna, zeby zawias sobie sprawdzic. Ale no mowie, już chciałem jechać oglądać, ale akurat jestem jeszcze na dorobku i koszty utrzymania auta sa dla mnie wazne obecnie. Akurat o silnik w Alfie bym się nie bał, ale z reszta juz gorzej... Gdybym patrzył tylko na moje "widzi mi sie" to bym brał ta Alfe. [link do oferty na Olx wygasł] Jeszcze kasa zostanie na jakies naprawy itd.