Diesel do 10 tys.

04 Mar 2018, 10:06

Ja mowie o A4, ze zrobił sprzęgło a dwumasy nie ruszał. Z passatem dalem już spokój. Znalazłem ciekawą A3, długie opłaty, ale gościu się trochę ceni za rocznik 2000...
[link do oferty na Olx wygasł]

I taka Octavia [link do oferty na Olx wygasł]
darek121
Początkujący

Prawo jazdy: 18 02 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Brak

04 Mar 2018, 10:21

11tys za takie coś? Przecież to góra 1/3 tego warte. Jeszcze te znaczki S3. Nawet bym sobie głowy nie zawracał. Nie rozumiem o co z tymi Audi teraz chodzi.

Chyba ciężko Ci cokolwiek kupić będzie, bo z jednej strony w tym budżecie większość diesli będzie dojechana, a z drugiej to jednak 10tys. i szkoda wtopić. Może powinieneś szukać z LPG?

I w ogóle czemu tak uparcie krążysz wokół całej grupy VAG? Przecież to raz, że w Polsce przeszacowane, to najbardziej zajechane i najwięcej min.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

04 Mar 2018, 10:42

Chyba juz wolę szukać zadbanej C4 i jechać 300km... Masakra co się dzieje z tymi Vagami... Jak juz mówilem tylko diesel wchodzi w grę (czyt. pocz. tematu) Zwiększam budżet do 13k
darek121
Początkujący

04 Mar 2018, 10:56

darek121 napisał(a):Masakra co się dzieje z tymi Vagami...

Czemu się dziwisz? Szukasz aut, które są marzeniem każdego janusza "bo mało pali i jest prestiżowy". Ściąga się nawet największy szrot bo i tak się sprzeda a podczas użytkowania w tym kraju stan aut rzadko kiedy się poprawia.

Wymieniłeś volvo na początku tematu, dlaczego nie szukasz?
Vectra? AR?
Na pewno masz większe szanse znalezienia zadbanego egzemplarza niż przy passacie a przy okazji nie przepłacisz.
Dobijasz do 13 to rozglądaj się za focusem, moooże astrą h, 307, moooże jakies 407 się już trafi
Ostatnio edytowany przez Invi 04 Mar 2018, 11:18, edytowano w sumie 2 razy
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Mar 2018, 11:12

Chciałem Volvo V40, ale ktos na poczatku tematu powiedział, że te modele mają problem z korozją. 307 też mi się podobają, ale ponoć elektronika strasznie siada. Już wolę C4. Alfa Romeo znalazł piekna Barol, ale ponoć nawet to JTD, ktore ma ta Alfa to i tak nie poprawi tego, że samochód się sypie ( elektronika). O zawieszeniu nie mowie, bo A4,Passaty wcale nie maja lepszych. Focusa szukam tez z tym silnikiem diesla 90km, ciezko coś dorwać. A jeśli chodzi o Vectre to super opcja, ale nie wiem jaki tam silnik był godny polecenia. Nie wiem, szukam dalej i tak na ogledziny tej Audi jade dopiero w sobote przyszła. Jeśli chodzi o Alfe, to facet ma ja może pół roku, sprzedaje, bo za mały bagaznik etc. Mowil, ze bez sladu rdzy (poliftowe maja lepsze blachy ponoc). Jezdzi na syntetyku z motula itd. Filtry MANN itd. Powiedział, ze nie da slowa zlego powiedziec na to auto i zaprasza nawet na stacje diagnostyczna, zeby zawias sobie sprawdzic. Ale no mowie, już chciałem jechać oglądać, ale akurat jestem jeszcze na dorobku i koszty utrzymania auta sa dla mnie wazne obecnie. Akurat o silnik w Alfie bym się nie bał, ale z reszta juz gorzej... Gdybym patrzył tylko na moje "widzi mi sie" to bym brał ta Alfe. [link do oferty na Olx wygasł] Jeszcze kasa zostanie na jakies naprawy itd.
darek121
Początkujący

04 Mar 2018, 11:19

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - imo warto kupić i zrobić

IMO na start trzeci focus, alfa, volvo, 407 i c5
Invi
Forumowicz VIP

04 Mar 2018, 11:39

To Volvo już sprzedane... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Szkoda... Znalazłem coś takiego, co o tym sadzicie ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
darek121
Początkujący

04 Mar 2018, 14:08

Fajne
Invi
Forumowicz VIP

04 Mar 2018, 14:40

Volvo owszem ma problemy z rudą ale nie jest to poważny temat,wystarczy że znajdziesz zadbaną sztukę,zrobisz porządną konserwację i będziesz dbał to nawet nie będziesz wiedział co to korozja.

Volvo z linku bardzo ładne :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Mar 2018, 15:12