Diesel do 10 tys.

05 Paź 2009, 06:38

Witam szukam jakiegos dobrgo disla wiadomo ze na rynku jest mnostwo samochodow z takimi silnikami ale szukam auta malo awaryjnego najlepiej jakies niemickie albo japonskie. mam teraz golfa III 1,8 benzyna 1994rok na sprzedarz, chce zamienic na disla bo kolega jezdzi tirem no i wiadomo o co chodzi, jakie autko byscie mogli poradzic bo sam juz nie wiem no i chcial bym zeby klimka byla na wyposazeniu. pozdrawiam i czekam na propozycje
Ostatnio edytowany przez 18alexkwidzyn18, 05 Paź 2009, 13:09, edytowano w sumie 1 raz
Nienawidze odkurzaczy (skuterow)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

05 Paź 2009, 08:00

A dużo ma tego na zbyciu albo jacyś koledzy...? To napisz mi na PW. :wink:
Bo byłbym zainteresowany. Im więcej tym lepiej !!!
Od siebie polecam takie auta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo coś takiego
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Paź 2009, 13:12

A ja ze swojej strony polecam Ci kolego coś takiego
'
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ( Do poprawek lakierniczych)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (benzyniak)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS

05 Paź 2009, 13:37

no a co kolego sadzisz o tych vectrach B tylko ze w dislu?? bo slyszalem rozne opinie o tych dislach a silniki isuzu te 1,7 to chyba w przedbiegach odpada co?? no wlasnie widze ta b5 ale to chyba jakas okazja bo ja mieszkam w pomorskim i takich cen do tego jeszcze disel to u mnie nie ma ale ladny ten pasacik. pozdro
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

05 Paź 2009, 13:47

Jesli nie zalezy Ci na duzym samochodzie typu Volvo 850 to polecam Honde Civic VI generacji.Moze sie cos znajdzie w tej cenie
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

05 Paź 2009, 14:10

[quote="artur73"]A dużo ma tego na zbyciu albo jacyś koledzy...? To napisz mi na PW. :wink:
Bo byłbym zainteresowany. Im więcej tym lepiej !!!
Od siebie polecam takie auta:

szczerze polecam tego Citroën Xsara 2.o HDI !! miałem takiego tydzień temu jako zastepcze auto - musiałem oddać lanosa do warsztatu na naprawę elektroniki - i otrzymałem własnie Citroën Xsara 2.o HDI ! z przebiegiem 370 tys ... właściciel zarzekał się, że przebieg oryginalny a samochód naprawdę nie nosił specjalnych oznak zużycia. silnik bardzo dobry !
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota NCSV – niezwykłe kombi w stylu coupe
    Toyota NCSV to wyjątkowy samochód koncepcyjny, który posiada cechy charakterystyczne dla coupe, sedanów oraz… kombi! Został zaprojektowany dla 30-latków końca lat 90., którzy zafascynowani ...

05 Paź 2009, 14:39

no do fiata i francuzow to jakos przekonania nie mam, wolal bym jakies troszeczke wieksze auto oh hondy i disla najlepiej z tego co sie orientuje do rover robi praktyczie to samo co honda tylko ze w dislu. co o tych samochodach sadzicie bo ja szczerze mowiac nie mialem do czynienia z ta marka ;p kurcze korci mnie ta b5 co tu kolega ten link wyslal tylko zastanawia mnie jedno czemu taka tania :)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

05 Paź 2009, 15:59

Rover to nie Honda i oprócz kształtu karoserii niewiele mają te auta wspólnego.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

05 Paź 2009, 16:26

Ja polecam jakiegoś Peugeota 406 HDi.
Fajny silniczek, poza tym autko ładnie się prezentuje.
Albo Golfa III za 10 tyś będzie to koniec produkcji, 110 koni i pełne wyposażenie.

[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 16:27 ]
EDIT:

Zapomniałem dodać co do Golfa III
Silnik nie do zaje*****
stasiowski121

05 Paź 2009, 18:05

18alexkwidzyn18 napisał(a):kurcze korci mnie ta b5 co tu kolega ten link wyslal tylko zastanawia mnie jedno czemu taka tania :)

Czemu tania? Jestem pewny, że gdybyś się na nią skusił to daleko byś nie odjechał - albo za zakrętem by się na pół rozpadł albo silnik wypluł...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

05 Paź 2009, 23:11

Poszukaj takiej 406stki hdi(ale w tej kasie to raczej tylko td ale też są dobre) lub mondeo mk2 w td,sam mam z tym silnikiem i nie jest źle.a wystarczy wsiaść,przejechać się i od razu go kupisz.ja jak zmieniałem z jetty to szukałem jakiegos vw jak to każdy polak bo przecież vw itd to cudowne autka,mialem jazdy próbne golfami 3,audi 80 itp i przez przypadek znalazłem mojego forda, nie chcialem go bo to ford :) ale pojechałem wsiadłem o zdziwko,w srodku wszystko juz takie okrągłe,dobre materiały,miękie,tapicerka no i się przejechałem i go bez zastanowienia wziąłem.Prowadził się jak marzenie w koncu to duza krowa prawie 1,5 tony a nie golfem jak wozem drabiniastym a jak wpadnie taki mały w koleiny na szosie to już całkiem a w moim nic nie czuć jest po prostu komfort.Mam go 2 lata i następny jaki mi się maży to focus lub mondeo mk3 ale to już trzeba troche kaski
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3