REKLAMA
Wiatm!
Z racji ze to mon pierwszy post to pragne serdecznie wszystkich powitac.
Staje dzis przed wyborem diesla do max 10 tys zl. Obecnie mam renault megane z 98r z silnikiem 1.9 dTi o mocy 98KM. Jestem z silnika i osprzetu bardzo zadowolony ale jedynym problemem jest blacharka i musze je z tego powodu zmienic. Interesuje mnie diesel bez common raila poniewaz paliwo mam z beczki a przy takim sposobie tamkowania paliwo ma lekkie zanieczyszczenia i uszkadzaja common rail. Zastanawima sie nad kupnem drugiej takiej samej renowki z dobra blacharka i przelozenie silnika albo juz taka gotowa do kazdy oczywiscie z konca serii okolo 2001r. Innym wyborem jest passat b5 z silnikiem 1.9 tdi 110KM ktory w tej cenie bedzie napewno przed liftem i z przebiegiem rzeczywistym nie malym napewno i bedzie cos do zrobienia napewno. Znajomy ma takiego passata z 1997r ze zrobiona turbina i uszczelka pod glowica za jakies 7 tys tylko przebieg jest rzeczywisty to zagadka. Meganka z 2001r z silnikiem 1.9 dTi w bardzo dobrym stanie za max 7tys. Jestem ciekawy co bedzie lepszym wyborem? Jestem bardzo zadowolony z renowki tylko ze komfort passata jest duzo lepszy i podobno trwalszy. Ewentualnie prosze o inne ciekawe propozycje.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i poswiecony czas.