Diesel do 12-15 tyś (minimum 100KM)

07 Gru 2013, 00:06

Witam,
pozbyłem się Punto z szaleńczymi 60KM pod maską ;D poszukuje nowego autka dla siebie..

Preferowany diesel, minimum 100KM, spalanie 6l/100km w mieszanym, klima

Cena: 12 000 zł (chyba że uzasadnione)

Typy:
- Focus 1
- Stilo
- Corolla E12

Ktoś coś jeszcze dorzuci ? jakieś opinie?
Z tego co widziałem na forum, to te modele uznawane są za rozsądny wybór :)
Ale zapytać nie zaszkodzi..

Mile widziane oferty ze śląska ;)
krisbtm
Początkujący

Auto: Nie mam

07 Gru 2013, 11:10

Stilo awaryjne wiec odpuść, Focus dobry ale TDDI oraz uwaga na rdze, e12 szukaj 1.4 diesel 90km ale nie wiem czy cos dobrego w tym budżecie będzie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Gru 2013, 01:53

małe autko, małe spalanie, dynamiczny bez konfliktowy silnik? hmm ja przed oczami widzę raczej colta z 1.3 lub 1.6 ew w tej cenie bardzo dobry silnik 1.5 did --- mam go w ciągniku oraz jechałem coltem z nim torpeda choć do 1.6 mu brakowało
toyota z tym 1.4 diesel to tez BARDZO dobre auto ostatnio mi taki uciekał w trasie przed moim oplem astra 1 i aż 75kucykami zryw miał taki ze bez kręcenia mojego do 5.2 na 3 biegu to nie dawałem mu rady dotrzymać tępa. Twoja propozycja: stilo tez jest fajne a silnik 1.9jtd jest naprawdę fajny. zresztą miałeś fiata więc poza bezawaryjnym silnikiem to resztę raczej znasz.
tym jeżdżę: opel astra 1 1.6 8v (MÓJ), mitsubishi L400 2.5td (kto nie jechał nie wie co traci), toyota avesis verso 2.0 diesel (rodziców), ursus c 330 2.0 diesel bez turbo , lamborghini runner 1.5did (silnik mitsubishi)
Asterloth
Nowicjusz

Auto: Opel Astra I
Silnik: 1.6 8v
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon III - oszałamiający design
    "Dzięki swojemu dynamicznemu i pewnemu charakterowi, nowy SEAT Leon odnajduje należne mu miejsce. Ma zdecydowany wygląd”, mówi Alejandro Mesenero-Ramanos, szef zespołu projektantów SEAT-a. "Swoim wyglądem ...