Jakie auto do 15 tys.?

06 Gru 2013, 12:48

Witam. Noszę się z zamiarem kupna pierwszego samochodu. Stawiam na ekonomicznośc i niskie opłaty oraz małą awaryjność. Przeglądając ogłoszenia zastanawiam się nad fordem fiestą , rocznik 2004-2007 silnik 1.4-1.6 benzyna, fiat punto te same parametry może corsa... Na co jeszcze zwr.ócić uwagę? Jakie marki ewentualnie?
maciej7676
Nowicjusz

Auto: ford

06 Gru 2013, 13:31

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

06 Gru 2013, 13:58

Fiata odpuść jak szukasz niskiej awaryjności. Civic, corolla, może jakies polo? Rocznikiem się aż tak nie kieruj.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Gru 2013, 18:30

Witam. Jest to pierwszy wątek na tym forum, ale liczę, że otrzymam wyczerpujące i wartościowe rady od specjalistów. Chciałbym zaznaczyć, że jestem dosyć laikiem w sferze motoryzacji, więc proszę o wyrozumiałość.

Przechodząc do rzeczy. Chcę kupić auto do 15000 PLN, sedan, 5 drzwiowy, mogą być skórzane siedzenia. Proszę o podanie modeli zarówno benzynowych, diesli i LPG. Ważne żeby było łatwe w eksploatacji(czyli nie wymagało wyjazdu do salonu w celu wymiany "śrubki") i mało paliło. Auto będzie rzadko używane, mniej więcej ~250-300km tygodniowo(chociaż trudno to określić), no i czasem dłuższe trasy. Będzie to auto rodzinne, bo już mamy jedno, które służy jako auto dostawcze i ogólnie do pracy Opel Corsa 1.4 i.

A tu przykładowe auta, które mi się podobają i dobrze by było gdyby miały podobny, opływowy wygląd. Od siebie dodam, że jaram się AUDI A4, więc może coś w ten deseń.

Mój fawort, ale boję się o ekploatacje(możliwośc naprawy u mechanika i spalanie)
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

inkamon
Obserwowany

Auto: Opel Corsa 1.4i

08 Gru 2013, 00:56

A co z Fiestą? Opel Corsa?
maciej7676
Nowicjusz

Auto: ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...