Diesel do 14tys

27 Paź 2014, 08:08

Witam. Szukam autka do 14tys, chce aby to był diesel z racji moich przebiegów.
Co do wymagań:
-moc minimum 100km
-brak filtra cząstek stałych
-(układ wtryskowy na zwykłej pompie, ale nie wiem czy takowego znajde poniewaz boje sie troche, ze bede musiał na wstepie lub niedlugo po kupnie wydawac ok4000tyz zł na wymiane
wtrysków common rail, a nie ukurywam, ze chcialbym troche pojezdzic bez jakis powazniejszych awarii)
-hatchback lub sedan
-odpadają golfy i passaty, po prostu nie lubie tych aut, nie przypadły m do gustu
-mało awaryjny
Licze na pomoc oraz jakies fajne oferty.
Pozdrawiam.
Peugeot10
Nowicjusz

Auto: brak

27 Paź 2014, 14:24

Kupując diesla za 14 tyś zł nigdy tak naprawdę nie wiesz na jakie usterki możesz liczyć,wiadomo ze koszty naprawy będą droższe,ale jak już nawet coś ma się zepsuć to wymienisz i będziesz miał spokój. Na zwykłej pompie szukałbym silników tdi z grupy VAG,np 1.9 110km i Seata Leona- myślę że do tej kwoty znajdziesz z rocznika 2003-4,ewentualnie Peugeot 307 z silnikiem HDi i mocą 110km,chociaż godnym polecenia jest też 90km.
KIMCarSerwis
Nowicjusz

Auto: BMW A6

27 Paź 2014, 19:24

Peugeot10 napisał(a):układ wtryskowy na zwykłej pompie

teraz takich aut się praktycznie już nie spotyka, szczególnie jak chcesz w miarę nowoczesne auto

Peugeot10 napisał(a):ale nie wiem czy takowego znajde poniewaz boje sie troche, ze bede musiał na wstepie lub niedlugo po kupnie wydawac ok4000tyz zł na wymiane
wtrysków common rail, a nie ukurywam, ze chcialbym troche pojezdzic bez jakis powazniejszych awarii)

są dwie opcje:
1. akceptujesz CR (nie ma co się bać) i szukasz dobrej jednostki z tym zasilaniem. Np. Fiatowskie JTD lub francuskie HDI, gdzie silniki są w miarę tanie w naprawie (regeneracja wtrysku ok. 500zł)
2. kupujesz benzyniaka i zakładasz LPG co wg mnie jest bardzo dobrą opcją jak ktoś dużo jeździ i boi się diesli
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Paź 2014, 20:18

Rozumiem, jakos przeboleje Common Rail, jakiego auta moge szukac? Chciałbym wspomnieć, że za jakis czas budzet na auto powiekszy mi sie do 18tys. wiec bede jednak szukal samochodu w tym budzecie. W gre wchodzi sedan, odrzucam hatchbacka, jednak jest dla mnie za mały. Jakie inne auta oprócz niemieckich moglibyście mi polecić?
Peugeot10
Nowicjusz

Auto: brak

27 Paź 2014, 21:01

Na Twoim miejscu szukałbym Lexusa IS200 i założył LPG, bo auto praktycznie się nie psuje prócz odtwarzacza CD :mrgreen:
A z diesli to Citroen C5 2,0HDI, Hyundai Sonata 2,0CRDi, Kia Magentis 2,0CRDi.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010