Volvo S40 czy Fiat Bravo 2

27 Paź 2014, 12:01

Witam,
Od kilku dni poszukuje nowego auta, przesiadam się z Fiata Stilo z Jtd i chce przeznaczyć na auto około 20 tys. zł. Z dostępnych opcji chyba najbardziej przypadły mi do gustu Volvo S40/ V50 z 2005r lub Fiat Bravo z 2007/8. W Bravo siedziałem, wydaje mi się, że jest nowocześniejszy, i wnętrze ma ładniejsze, poza tym jest to następca stilo wiec troszkę to auto mogę znać. Z drugiej strony Volvo bardziej mi się podoba wizualnie z zewnątrz, i przeważnie krążą same dobre opinie o tym aucie. Nie robię dużych przebiegów, ale niedługo to może się zmienić, więc w grę wchodzą zarówno diesle jak i benzyny, ważne tylko żeby miały od 120 KM w górę.
Nie chodzi mi o informacje o aucie, bo wiele już przeczytałem na forum, chodzi o obiektywną ocenę który z tej dwójki jest lepszą opcją. I jaki silnik polecalibyście, bo ja mam już mętlik w głowie:)
Dziękuje i Pozdrawiam :)
GrzesiekM
Nowicjusz

Auto: Nie mam

27 Paź 2014, 13:36

Silniki diesla są dobre w obydwu modelach,moze ja też lepsze zdanie mam o JTD i mocy powiedzmy 150km w Bravo,będzie też trochę nowszy niż Volvo i tańszy w utrzymaniu. Komfort na pewno na korzyść S40. Podaj jaki roczny przebieg wchodzi w grę i już będzie można stwierdzić czy opłaca Ci się brać diesla.
KIMCarSerwis
Nowicjusz

Auto: BMW A6

27 Paź 2014, 13:44

Rocznie narazie robię około 20k kilometrów, to dosyć mało jak na diesla, ale najciekawsze w ofertach obydwu samochodów są właśnie silniki wysokoprężne:P
GrzesiekM
Nowicjusz

27 Paź 2014, 16:21

20 tysięcy to za mało na Volvo S40 w dieslu, chyba że chcesz jakiegoś rzęcha. Polecam Bravo II 1.9 120 koni.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

27 Paź 2014, 20:16

Volvo z początku produkcji idzie kupić w tych pieniądzach, chociaż nie ma ich wiele. W Bravo ciekawy jest silnik 1.4 Tjet tylko nie mogę znaleźć z klimatronikiem :P
GrzesiekM
Nowicjusz