Diesel do 15tyś

12 Lip 2008, 22:32

Szukam jakiegoś diesla do 15tyś zł i chce żeby było ekonomiczne
zastanawiam się nad Passatem B5 i audi a4 co wy na to? możne macie jakieś swoje propozycje
przemek882
Nowicjusz

14 Lip 2008, 09:34

za te pieniadze?
moze Volvo V40?
solidny szwed, majacy dobra opinie na swiecie.
Seat Toledo- tani w utrzymaniu, dobre silniczki TDI
Nissan Almera/Primera- bezawaryjne japonczyki... czego chciec wiecej? ;)
wojtex_
Początkujący

14 Lip 2008, 13:36

Passat/A4 za 15tyś zł to raczej strucla znajdziesz. Poza tym jak już nie raz wspominałem cierpią na "chorobę" przedniego zawieszenia, koszt wymiany jest dość spory. Co do Volvo ciekawe auto ale 90KM trochę mało poza tym nie grzeszy bezawaryjnością. Toledo wersja po 98r w TDI nie dostaniesz za mniej niż 20tyś zł, wcześniejsze wersje są bardzo archaiczne i się psują. Nissan nie miał dobrych diesli (i nadal nie ma). Za tą cenę polecam z diesli:
VW Passat B4 1.9 TDI
Audi 80 Avant, z ostatnich roczników, TDI
Renault Laguna dTi albo Peugeot 406 HDI (choć za francuzami nie jestem to jednak można dostać komfortowe auto za małą kasę)
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

15 Lip 2008, 13:33

a co myślicie o Oplu Omega B?
przemek882
Nowicjusz

15 Lip 2008, 14:31

Omega? Bardzo dobry samochód jeśli mówisz o egzemplarzach z końca produkcji 97-99, bo wcześniej cierpiały na drobne usterki, później z czasem pousowano je. :wink:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

15 Lip 2008, 20:39

a BMW 325 TD? Sam teraz mam 318is wiec jakoś szkoda mi zmieniać marki
przemek882
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...
    Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...