Audi A6 , Passat czy może Mercedes C , E klasa ?

13 Lip 2008, 14:02

Witam. Mam zamiar kupic sobie nowe autko do 60-70tyś.zł.
W gre wchodzą nastepujace :

Audi A6 : [link do oferty na Allegro wygasł]

Passat :
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mercedes C :

Mercedes E :

czywiscie wszystko w Sedanie.
Chcę , byscie udzielili mi kilku wskazowek , ktore z tych autek bedzie najlepsze , ma najmniej wad , najwiecej zalet itp itd ;)
Czekam na odp ludzi , ktorzey sie na tym dobrze znaja :| :)
Pozdroo
wlodar16
Nowicjusz

13 Lip 2008, 19:05

kurde odpowie ktos? :|
wlodar16
Nowicjusz

13 Lip 2008, 20:05

Audi A6 zdecydowanie:) Mercedes wszyscy chwala co maja. Ale te Audi sa niezawodne , bardzo dynamiczne i bardzo komfortowe. Polecam Audi:) W tym mmencie Audi jest wyzej niz Mercedes i BMW(wedlug mnie):) Pozdrawiam i zycze udanego zakupu...
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

13 Lip 2008, 21:16

To może pokolei:
Audi A6: genialne auto, świetnie wygląda duży prestiż, bardzo dobry silnik diesla 2.7. Te auto to pewny wybór

Passat: Za tą cenę raczej nie szukaj tego auta... jak możesz mieć Audi ;]

Mercedes C: wadliwe auto, pada elektryka. Wiem bo mój znajomy miał i wieszał psy na nim

Mercedes E: patrz wyżej... niestety Merce podupadły na jakości.

Osobiście nie patrzyłbym na coś innego tylko brał A6.

PS. Nie myślałeś o BMW 520d albo 525d?? Też bardzo udane auta, choć np stylistyka nie każdemu się podoba (mi osobiście bardzo). Pzdr
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

14 Lip 2008, 09:24

Audi. Wysoko zawsze w rankingach bezawaryjnosci, autka ladne, dobre silniki, czego chciec wiecej? :wink:
wojtex_
Początkujący

14 Lip 2008, 16:45

Audi robi w tej chwili najlepsze samochody pod względem jakości, gdy inni producenci oszczędzają!!!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udoskonalone manualne i automatyczne skrzynie biegów Opla
    Dzięki licznym poprawkom w konstrukcji wewnętrznej i mechanizmach dźwigni druga generacja pięcio- i sześciobiegowych skrzyń Opla w porównaniu z konkurencją uzyskała doskonałe wyniki w zakresie jakości zmiany biegów. ...

14 Lip 2008, 20:09

Audi. Najładniejszy i naprawdę najmniej bezawaryjne auto. Ja bym brał Audiolkę. :)
Rodri94

15 Lip 2008, 09:56

Koledzy każdy ma swoje zdanie, odnoście autek, ale moim zdaniem pozycja numer jeden to jest i będzie BMW , na drugim miejscu Audi, a trzeci Mercedes. Zastanawiałem się własnie dlaczego do tej trójki poszukiwanych aut nie dorzuciłeś BMW seri 5. Kapitalny samochód, prestiż, bezawaryjnośc, same pozytywy :)
A co tych propozycji to fakt, audi prezentuje sie najlepiej, ale i cena jest znacznie wyższa od np. passata który jest mnijeszym bratem tego samochodu, i wile mają wspólnego.... :)

PS. Poszukaj dobrej BMW :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

15 Lip 2008, 10:33

A ja jestem za E klasa naprawdę fajne autko , audi nigdy mnie nie podniecało.Szczerze że za taka kasę można mieć takiego Mietka.
Do c klasy nigdy nie bylem przekonany. E klasa ma swoje wady np. drzwi jak dla mnie ciężko zamyka się drzwi i klapę , to znaczy że w nowym autku trzeba trzaskać drzwiami.Co do audi jak dla mnie jest to samochód który chce walczyć z Mercedesem i BMW .dla wielu już dawno wygrał.dla mnie jeszcze trochę mu brakuje i ma czasami wpadki których jakoś nie widać u Mercedesa.audi zawsze uważałem za samochód do miasta , chociaż na długie trasy tez jest fajny. Mercedes jak dla mnie daje większy prestiż i charakter. Niektórzy uważają ze jest to samochód dla starych pryków al ja tak nie uważam, bo dobrze dobrany , kolor , tapicerka pasuje do każdego. Ale ja prywatnie poczekałbym trochę i kupił BMW 730d , będzie o model do tyłu ale jeszcze przez dobre kilka lat będzie oznaka prestiżu. Ewentualnie jak ci się spieszy to S320 CDI. To jest moje zdanie.
astro007
Aktywny

15 Lip 2008, 11:25

astro007 napisał(a):Co do audi jak dla mnie jest to samochód który chce walczyć z Mercedesem i BMW .dla wielu już dawno wygrał.dla mnie jeszcze trochę mu brakuje i ma czasami wpadki których jakoś nie widać u Mercedesa.

Tu bym się nie zgodził. Od jakiegoś czasu u Mercedesa widać duży spadek na jakości, coraz więcej aut ma problemy z elektroniką, o zawieszeniu nie wspominając. Audi idze wciąż na przód, coraz lepsze auta coraz ładniejsze oraz niezawodne. Co do BMW 5 już pisałem wyżej, że jest to również godna rozpatrzenia oferta. Dlatego zastanowiłbym się nad Audi A6 lub BMW 5.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

15 Lip 2008, 11:31

Zgadzam sie z kolegą wyżej. Lepiej poczekać albo dołożyć i kupić BMW 730d. Klasa, prestiż itp. Audi jest blisko......nawet może jest tuz tuz ale to malo ciagle :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

15 Lip 2008, 11:38

Też bym wolał BMW za taką kasę. Ale Audi nie które są nawet ładniejsze od BMW. Rzecz gustu. :)
Rodri94

15 Lip 2008, 13:01

Jak bym miał tyle kasy co autor tematu to bym się nawet nie wahał tylko brał BMW, jak polecają koledzy wyżej. BMW od lat cieszy się niesłabnącym poparciem, czego nie można powiedzieć o wielu innych markach
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice