REKLAMA
Witam forumowiczów !
Planuję właśnie zakupić auto do 15-17 tys i strasznie się waham nad kilkoma opcjami, przeglądałem forum i trochę dowiedziałem się na temat modeli które mnie interesują i chciałbym prosić o pomoc w wyborze jednego z nich.
Auto ma służyć głównie w trasy, dlatego zdecydowałem się na diesla oczywiście jazda po mieście też się zdarzy jako, że w owym mieszkam ale to nie jest główne przeznaczenie samochodu.
Jeżeli chodzi o modele jakie mnie interesują są to :
1. Audi a4 B6 od 2002 roku jakby trafiło się sline byłoby bosko - oczywiście niezawodny silnik 1,9 TDI pytanie tylko czy w tej cenie da się kupić ten model w dobrym stanie, ogłoszeń oczywiście jest pełno tak jak pełno ściąga się tych aut z zagranicy. Czytałem o cofanych przebiegach itp. Plusem są pewnie tanie części w razie awarii
2. Audi a3 8p- ta sama historia co z a4
3. VW Golf 5 - podobnie jak wyżej z tym, że golfa można kupić młodszego w tych cenach
4. Fiat Stilo 1.9 JTD - tutaj nie zebrałem dużo danych nie wiem jak wyglądają koszta naprawy i części, udało mi się ustalić jedynie, że silnik jest dość bezawaryjny a auto przechyla się na zakrętach, także liczę na wasze opinie
5. Astra H GTC 1.9 CDTI 120/150 KM - też dość często sprowadzane auto ale z pewnością tańsze od audi. Kusi wyglądem i osiągami
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jednego z tych modeli tak aby w podanym przedziale cenowym dostać sprawny samochód, który posłuży mi na kilka następnych lat Oczywiście będę wdzięczny jeśli zaproponujecie jakąś alternatywę, jak widać interesują mnie raczej mniejsze auta z jakąś tam dynamiką jazdy. Pochylam się głównie do audi a3 i astry GTC tylko nie wiem czy da się coś dostać w tej cenie.