Pomóżcie kobiecie wybrać i kupić auto. Proszę.

20 Lut 2016, 13:07

Witam

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu samochodu typu kombi, bo zupełnie nie znam się na motoryzacji, nie wiem jakie samochody są dobre, a jakie należy omijać szerokim łukiem. Wiem tylko jakie mam wymagania.
Chciałabym, żeby samochód miał bagażnik w którym zmieszczę dziecięcy wózek, torby z zakupami, a w wakacje oprócz wózka będę mogła zapakować dwie spore torby podróżne i żeby pakowanie nie było udręką.
Chciałabym żeby auto było tanie w eksploatacji i było mało awaryjne. Autem pojeżdżę jakieś 5-10 lat więc nie chciałabym skarbonki na kółkach.
Nie jeżdżę dużo, bo w zasadzie tylko po mieście i to nie za dużym. No i od czasu do czasu jadę gdzieś dalej tak 50 - 100 km w jedną stronę ale to tak raz może dwa razy w miesiącu. A przebieg roczny to tak maksimum 10 tys.
W związku z powyższym zależy mi żeby auto było ekonomiczne i nie paliło jak smok. Fajnie jakby było z gazem albo można było w nim zamontować gaz.
Nie lubię wyprzedzać na drodze ale nie lubię też wlec się za jakimiś zawalidrogami dlatego miło by było gdyby wyprzedzanie odbywało się szybko.
Będę w nim woziła moje pociechy więc bezpieczeństwo też jest dla mnie bardzo ważne.
No i ostatnie najważniejsze, chciałabym żeby auto było ładne :)

Zapomniałam napisać o cenie, mogę wydać maksimum 22 tys. zł
marlenka78
Obserwowany

Auto: Nie mam

20 Lut 2016, 13:59

Może Mercedes W210 kombi ma bardzo duży bagażnik ale trzeba uważać na rdzę :angry: Myślę, że spokojnie wystarczy dla mamy z dzieckiem :ok: Tylko do mało palących to raczej nie należy :( Zdjęcie przykładowe bagażnika:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Lut 2016, 14:13

Jako, że większość jazdy masz po mieście, optymalnym wyborem będzie jakiś kompakt. Co do urody auta, to już jest rzecz gustu- ode mnie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

20 Lut 2016, 14:19

yeti65 napisał(a):http://otomoto.pl/oferta/hyundai-i30-1- ... f8905e195c

To nie kombi :roll: To jest kombi:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] link przykładowy
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lut 2016, 14:27

Krzychu napisał(a):To nie kombi

Rzeczywiście :oops: link miał być przykładowy, w wyszukiwarce wpisałem kombi a zdjęć nawet nie oglądałem :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

20 Lut 2016, 18:33

Z tego co kolega napisał to Mercedes nie pali mało więc odpada. A i jakoś tak mi się Mercedes kojarzy z drogim utrzymaniem.
Hyundai jest ładny :) A jaki silnik byłby dobry i oszczędny i ewentualnie zdatny do gazu?

I jeśli mogłabym prosić to może jeszcze jakiś inne samochody żebym mogła na pewno dobrze wybrać :)
marlenka78
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oślepiające zimowe słońce
    Zimą jesteśmy przygotowani na trudne warunki atmosferyczne – oblodzoną i mokrą nawierzchnię, opady śniegu, niskie temperatury. Często przyczyną kolizji nie jest jednak żadna z tych rzeczy. Wielu kierowców zapomina, ...

20 Lut 2016, 18:53

marlenka78 napisał(a):Z tego co kolega napisał to Mercedes nie pali mało więc odpada. A i jakoś tak mi się Mercedes kojarzy z drogim utrzymaniem.

Niby W210/S210 nie jest aż tak bardzo drogie w utrzymaniu ale będzie na 100% droższe od Hyundaia i powiedziałem, że spala sporo ale nie wiem ile dla Ciebie jest dużo bo spalanie merca to około 14-16 litrów LPG w mieście zapewne ale w trasie przy spokojnej jeździe pali gdzieś koło 9-10 litrów. Moja wiedza czysto teoretyczna jest więcej na temat merca może powiedzieć Ossy I ceny części zapewne też kojarzy :ok:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika