REKLAMA
Witam, poszukuję mojego pierwszego autka.
* diesel / lpg - zależy mi na tym, by auto było oszczędne. Będzie przeważnie do dojazdu do pracy czy na uczelnię (mieszkam poza miastem, dlatego dziennie robię ok 80km), ale również na dłuższe trasy, poza tym bardzo lubię jeździć, dlatego zdarza mi się robić długie trasy nawet bez celu
* budżet: 7000zł
* najlepiej kujawsko-pomorskie, ale nie wykluczam innych rejonów
Mam praktycznie zerową wiedzę jeśli chodzi o auta, dlatego chciałabym posłuchać fachowych opinii.
Obecnie korzystam z auta rodziców (Opel Omega 2.5 TD, 98r), które jest niezbyt przyjemne w prowadzeniu, wydaje się bardzo ociężałe. Również miałam okazję poprowadzić Audi A4 B5 1.9 TDI auto zostawiło po sobie bardzo dobre wrażenie - bardzo zwrotne i miłe przyspieszenie w porównaniu do Omegi i to tyle, jeśli chodzi o moje doświadczenie z autami.
Obecnie moim faworytem jest wspomniane Audi, przyjemnie się prowadzi, małe spalanie, praktycznie bezawaryjne (jedynie małe problemy ze zmianą biegów).
Mam jeszcze typy niesprawdzone, które wybrałam przeglądając strony, fora, etc., a są to:
Mazda 323f - jednak podobno jest bardzo duży problem z rdzą
Opel Astra G
Honda Civic VI
MG ZR, ZS - kuszą wyglądem, osiągami i przy tym stosunkowo niską ceną, aczkolwiek jest wiele sprzecznych opinii, część twierdzi, że to świetne auta, a inni z kolei, że to najgorsze pudła w jakich jeździli, w dodatku bardzo głośne, dlatego mam mieszane uczucia co do MG, jednak nadal są wśród moich typów
Z góry dziękuję za pomoc