Potrzebne auto dla rodziny 2 + 1. Roczny przebieg ok 12kkm, raz w roku trasa nad morze, ew Chorwacja etc. Z racji małych przebiegów silnik benzynowy, min 170km, obowiązkowo 6 biegów. Aktualne auto to e39 523i. Cena to max 70k zł. Rocznik min 2010/2011. Propozycje to: Audi A4 b8 Audi A5 c6 Bmw 3er Bmw 5er Bmw x1 Skoda Superb Honda Accord
Jakbyście mogli dać jakieś swoje propozycje/sugestie itp to będę bardzo wdzięczny. Pozdro
Ostatnio edytowany przez pawel93, 21 Mar 2015, 22:51, edytowano w sumie 1 raz
pawel93 napisał(a):Audi A4 b8 Audi A5 c6 Bmw 3er Bmw 5er Bmw x1 Skoda Superb Honda Accord
Z twoich propozycji to tak: wszelkie audi i vw to brak dobrej benzyny. BMW zarówno 3 jak i 5 to dobry wybór ale na tych autach nie można oszczędzać a ich serwis do tanich nie należy. BMW x1 jest jak dla mnie bez sensu. Wydaję mi się że najrozsądniejszy będzie accord. Szczególnie że starczy budżetu na wersję 2.4 (ewentualnie LPG). Ja proponuję mondeo 2.0 203 lub 1.6 160. Ekonomiczne jednostki zbierające dobre opinie i przy tym szybkie. Ewentualnie 2.5 220. Z klasy wyżej może lexus 250? Albo mercedes klasy c?
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc
Jak prawidłowo siedzieć w samochodzie podczas jazdy? To, w jaki sposób siedzimy w samochodzie, ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa jazdy. Ważna jest przede wszystkim odpowiednia pozycja za kierownicą, ale w razie kolizji pasażerowie siedzący prawidłowo mają również ...
Samochód elektryczny przyszłości Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...
No właśnie, c klasa też jest okej, mondeo również bardzo fajne !
Co do BMW, to brat zdaje sobie z tego sprawę że serwis jest dużo droższy i na częściach się nie oszczędza , aktualnie jeździ e39 523i od kilku dobrych lat i chwali Lex też okej, nawet rodzice go szukali jak kupowali auto ... tylko trochę o części się boi.
Przed chwilą gadałem z bratem, i jego wybory wg jego kolejności
1. BMW 5er / 3er 2. Opel Insignia 2.0T 3. Mercedes C klasa 4. Ford Mondeo 2.0 EcoBost 5. Honda Accord
Jakbyście jeszcze mogli powiedzieć na co zwracać uwagę w Oplu/Mercu/Fordzie i Hondzie ? Jako że temat BMW ogarniamy to sobie poradzimy co i jak ale z pozostałymi autami nie mieliśmy do czynienia nigdy
W 2.0 220 w insignii część silników została wymieniona przy 100 tysiącach przebiegu(sporo takich ogłoszeń widziałem) co świadczy o tym silniku chyba nie za dobrze. W kategorii downsizingu ford wygrywa z oplem, co nie zmienia faktu downsizing w 99% nie jest dobry. Lepszy jak dla mnie 2.8 280 4x4
Ostatnio edytowany przez tomek70 21 Mar 2015, 21:56, edytowano w sumie 2 razy
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc
Ja polecam Audi A8 D3 z świetnym silnikiem zarówno jeśli chodzi o trwałość, brzmienie i osiągi 4.2 V8 335KM Rocznikowo trochę starszy, ale w tym budżecie spokojnie brat znajdzie bardzo ładny egzemplarz a i jeszcze na instalację LPG wystarczy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] link przykładowy
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.