REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):U mnie w firmie przewija się ich dziesiątki sztuk i diesel jest to ostatnia opcja którą mogę polecić komuś kto ma mało kasy i dużo jeździ.
D4NI0 napisał(a):Diesla odpuścić zupełnie? Możliwe że autko będzie służyć rok/dwa i wymienię na coś do 30/40k
szybki napisał(a):Szukaj z grupy vw np.skody oct z 2,0 8V. Jest to silnik o kiepskiej charakterystyce i sporym spalaniu względem parametrów ale jest prosty, przyjmuje lpg i b.trwały. Obsługuje auta które bez żadnej awarii przejechały po 450k.km.i to ze sporym procentem na lpg.
Masz w trasie spalanie koło 10l.lpg.
Edquar napisał(a):Przy 15 tys zł, nie opłaca się iść w starą Octavię sprzed 30 lat, w tej cenie to już II generację można kupić.
No i nie wiem czy przy takich przelotach głośny silnik jest taką super opcją. Wieczna jazda w hałasie i wysokich obrotach.
galakty napisał(a):Ale i tak przy takich przebiegach to moment wysiądzie reszta, dla nowego auta to sporo a co dopiero dla 20 latka.
Edquar napisał(a):Jechałem w weekend golfem 4 variant z 1,6 105 koni i na trasie to jest dramat, pod kątem wygłuszenia i hałasu silnika także wszystkiego dobrego.