Diesel - kombi/sedan - do 35 tys. co wybrać?

05 Maj 2009, 19:06

Witam.
Poszukuję auta dla siebie na codzienne dojazdy i okazjonalne wypady za miasto z dosyć dużą ilością miejsca. Kombi lub sedan w dieslu. Musi być zrywny i dobrze się prowadzić oraz nie wykazywać się dużą awaryjnością. Spalanie też w granicach rozsądku. Co najmniej 90KM. I żeby było w nim wszystko co potrzebne, bez zbędnych bajerów (ABS+ESP+wspomaganie+klima+elektryczne szyby spokojnie wystarczy). Przebieg max do 100000km. Cena do 35tys.

Myślę o: VW Golf V, Passat B5, Ford Focus II, Opel Astra III, Skoda Octavia II, Seat Cordoba (ta najnowsza), Toyota Corolla.

Mam nadzieję, że posłużycie dobrą radą :wink: .
Ostatnio edytowany przez Fat Milk, 06 Maj 2009, 08:06, edytowano w sumie 1 raz
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 100 znaków
Fat Milk
Nowicjusz

05 Maj 2009, 19:19

Przebieg max 100000km :grin: :grin: :grin:
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

05 Maj 2009, 19:31

Co jest w tym śmiesznego?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 100 znaków
Fat Milk
Nowicjusz

05 Maj 2009, 20:49

ja na twoim miejscu brałbym astre albo focusa najlepiej w combi lub w versji van (zafira/focus c-max)
bo passata czy golfa trudno będzie znaleźć z przebiegiem poniżej 100tys a te dwa w/w są godne polecenia

możesz jeszcze zobaczyć mazde 6 ale wszystkie są sprowadzone (dla mnie to nie przeszkoda ale nie wiem jak dla ciebie)
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

05 Maj 2009, 23:23

Rzucę standardowo włoszczyznę : Alfa Romeo 156 sedan albo sportwagon już jak chcesz, w dieslu of kors, jak dobrze znajdziesz to możne w tej cenie byś się wyrobił nawet z tą wersją co mam.

2,4 JTD - 175 KM
1,9 JTD - 140 KM

Tylko tych silników bym szukał jak już.

I już się nie mogę doczekać komentarzy :P.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

06 Maj 2009, 08:06

luck112 napisał(a):bo passata czy golfa trudno będzie znaleźć z przebiegiem poniżej 100tys a te dwa w/w są godne polecenia

Nie aż tak trudno:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Mazdę to dopiero ciężko wyrwać. A i szczerze mówiąc jestem tradycjonalistą (niemiec/japoniec) :p.
Czy któryś z podanych przeze mnie modeli mogę odrzucić? Z jakich względów?
Fat Milk
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...

06 Maj 2009, 12:12

Toyota z turcji
Nissan i Mitsu z Holandii
Honda z UK
ciężkie czasy dla tradycjonalistów :wink:

Przebiegiem się nie sugeruj. Jeszcze krajówkę idzie sprawdzić, ale jak auto sprowadzone to nie da się na 100% ustalić ile ma kilometrów. Trzeba patrzeć na stan auta.

Model??? Jaki ci najlepiej pasuje. Każdy ma jakiś feler i każdy jakiegoś bonusa.
Joter
Aktywny

06 Maj 2009, 14:16

O i o te felery chciałbym zapytać. Bo wszędzie ludzie piszą "to jest super" "nigdy mi się nie psuło więc się nie psuje", poza tym niektórzy mają swoją ukochaną markę i na inne krzywo patrzą. Ogólnie dużo ogólników mało konkretów.
Fat Milk
Nowicjusz

06 Maj 2009, 14:40

Do Joter:
oczywiście, że przebieg auta sprowadzonego da sie sprawdzić jeżeli było ono serwisowane, ja w ostatnim roku sprowadziłem z Niemiec 5 aut:
2 laguny 2006r. na handel i przy sprzedaży kupujący sprawdzal auto w serwisie i tam też dowiedział sie że przebieg mojego auta jest prawdziwy
W moim Volvo które kupiłem dla siebie też jak byłem w serwisie wstukali do komputera i wszystko im wyskoczyło
Dla brata sprowadzałem Corolle Verso i także przebieg dało się sprawdzić.
A co do tego pierwszego passata z linka to nie łudziłbym się, że przebieg tam jest prawdziwy, wystarczy spojrzeć na kierownicę.
Zresztą znalezienie passata B5 z oryginalnym przebiegiem poniżej 100tys. graniczy z cudem.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

02 Cze 2009, 23:27

Ja mialem do czynienia z Volvo kolego i to nie takie oczywiste, że wstukaja w komputer i Ci zaraz powiedza bo jak nie ma gwarancji bo sie skonczyla to Ci guzik powiedza :-P - żadnej historii serwisowej nie dostaniesz. Jedynie oryginalność przebiegu mogą sprawdzić z jakiegoś zabezpieczonego chipa/komputera, którego "podobno" nie da się "przekręcić" w co nie od konca wierzę. Z innymi autami nie wiem to nie bede mieszal w temacie.
lopes1980
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski