Diesel - kombi/sedan - do 35 tys. co wybrać?

05 Maj 2009, 20:06

Witam.
Poszukuję auta dla siebie na codzienne dojazdy i okazjonalne wypady za miasto z dosyć dużą ilością miejsca. Kombi lub sedan w dieslu. Musi być zrywny i dobrze się prowadzić oraz nie wykazywać się dużą awaryjnością. Spalanie też w granicach rozsądku. Co najmniej 90KM. I żeby było w nim wszystko co potrzebne, bez zbędnych bajerów (ABS+ESP+wspomaganie+klima+elektryczne szyby spokojnie wystarczy). Przebieg max do 100000km. Cena do 35tys.

Myślę o: VW Golf V, Passat B5, Ford Focus II, Opel Astra III, Skoda Octavia II, Seat Cordoba (ta najnowsza), Toyota Corolla.

Mam nadzieję, że posłużycie dobrą radą :wink: .
Ostatnio edytowany przez Fat Milk, 06 Maj 2009, 09:06, edytowano w sumie 1 raz
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 100 znaków
Fat Milk
Nowicjusz

05 Maj 2009, 20:19

Przebieg max 100000km :grin: :grin: :grin:
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

05 Maj 2009, 20:31

Co jest w tym śmiesznego?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 100 znaków
Fat Milk
Nowicjusz

05 Maj 2009, 21:49

ja na twoim miejscu brałbym astre albo focusa najlepiej w combi lub w versji van (zafira/focus c-max)
bo passata czy golfa trudno będzie znaleźć z przebiegiem poniżej 100tys a te dwa w/w są godne polecenia

możesz jeszcze zobaczyć mazde 6 ale wszystkie są sprowadzone (dla mnie to nie przeszkoda ale nie wiem jak dla ciebie)
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

06 Maj 2009, 00:23

Rzucę standardowo włoszczyznę : Alfa Romeo 156 sedan albo sportwagon już jak chcesz, w dieslu of kors, jak dobrze znajdziesz to możne w tej cenie byś się wyrobił nawet z tą wersją co mam.

2,4 JTD - 175 KM
1,9 JTD - 140 KM

Tylko tych silników bym szukał jak już.

I już się nie mogę doczekać komentarzy :P.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

06 Maj 2009, 09:06

luck112 napisał(a):bo passata czy golfa trudno będzie znaleźć z przebiegiem poniżej 100tys a te dwa w/w są godne polecenia

Nie aż tak trudno:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Mazdę to dopiero ciężko wyrwać. A i szczerze mówiąc jestem tradycjonalistą (niemiec/japoniec) :p.
Czy któryś z podanych przeze mnie modeli mogę odrzucić? Z jakich względów?
Fat Milk
Nowicjusz

06 Maj 2009, 13:12

Toyota z turcji
Nissan i Mitsu z Holandii
Honda z UK
ciężkie czasy dla tradycjonalistów :wink:

Przebiegiem się nie sugeruj. Jeszcze krajówkę idzie sprawdzić, ale jak auto sprowadzone to nie da się na 100% ustalić ile ma kilometrów. Trzeba patrzeć na stan auta.

Model??? Jaki ci najlepiej pasuje. Każdy ma jakiś feler i każdy jakiegoś bonusa.
Joter
Aktywny

06 Maj 2009, 15:16

O i o te felery chciałbym zapytać. Bo wszędzie ludzie piszą "to jest super" "nigdy mi się nie psuło więc się nie psuje", poza tym niektórzy mają swoją ukochaną markę i na inne krzywo patrzą. Ogólnie dużo ogólników mało konkretów.
Fat Milk
Nowicjusz

06 Maj 2009, 15:40

Do Joter:
oczywiście, że przebieg auta sprowadzonego da sie sprawdzić jeżeli było ono serwisowane, ja w ostatnim roku sprowadziłem z Niemiec 5 aut:
2 laguny 2006r. na handel i przy sprzedaży kupujący sprawdzal auto w serwisie i tam też dowiedział sie że przebieg mojego auta jest prawdziwy
W moim Volvo które kupiłem dla siebie też jak byłem w serwisie wstukali do komputera i wszystko im wyskoczyło
Dla brata sprowadzałem Corolle Verso i także przebieg dało się sprawdzić.
A co do tego pierwszego passata z linka to nie łudziłbym się, że przebieg tam jest prawdziwy, wystarczy spojrzeć na kierownicę.
Zresztą znalezienie passata B5 z oryginalnym przebiegiem poniżej 100tys. graniczy z cudem.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

03 Cze 2009, 00:27

Ja mialem do czynienia z Volvo kolego i to nie takie oczywiste, że wstukaja w komputer i Ci zaraz powiedza bo jak nie ma gwarancji bo sie skonczyla to Ci guzik powiedza :-P - żadnej historii serwisowej nie dostaniesz. Jedynie oryginalność przebiegu mogą sprawdzić z jakiegoś zabezpieczonego chipa/komputera, którego "podobno" nie da się "przekręcić" w co nie od konca wierzę. Z innymi autami nie wiem to nie bede mieszal w temacie.
lopes1980
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski