12 Paź 2016, 16:19
Witam.
Jest to mój 1 post na tym forum także witam wszystkich.Piszę gdyż stoję przed zakupem swojego 1 samochodu.Do tej pory jeździłem na łasce i w służbie rodzinnej firmy.Markę którą dobrze poznałem to peugeot w dieslu.Samochody ok,zaprojektowane na ok 300tys km,później wszystko stopniowo zaczyna się sypać.
Tyle wstępu,teraz przedstawię swoje wymagania.Przede wszystkim szukam czegoś oszczędnego w spalaniu jak i w naprawach.Samochód 5 drzwiowy nie za duży/długi.Jeśli chodzi o rodzaj paliwa to do tej pory szukałem samych dieslów jednak po przerzuceniu kilka tematów na tym i innych forach doszedłem do wniosku że benzyna + gaz może być nawet lepszym rozwiązaniem.Miesięcznie robię ponad tysiąc km czasem więcej.Potrzebuje samochodu na co dzień ale także by nadawał się w dłuższe trasy i pokonywał je bez awarii np:500km.
Wykluczam też auta nagminnie rdzewiejące.Do tej pory udało mi się wyodrębnic takie modele:
Samochody nadające się pod gaz
Accord VII
Mazda 3 II
SAAB 9-3, 2.0 t
Renault Laguna III 2.0T
Diesel:
hyundai i30
Ta lista to tylko tak co samemu znalazłem,wszelkie inne propozycję i porady są mile widziane.Kasa którą podałem w temacie to max czyli musi być w to wliczona też instalacja lpg.