Diesel na długie trasy do +- 18tys.

30 Gru 2018, 23:27

Drwalik tylko dziwne jest to co piszesz bo odrzucasz VAG-i - ok zgoda tylko chyba nie zdajesz sobie sprawy że takie Signum mega trwałe nie jest..3,0 CDTI, 2,8 V6, zawieszenie itd sporo wad ma to auto.
I nawet jak wybierzesz z grubsza ok 1,9 cdti to te auta mają nalatane 450 tys+ to myślisz że będzie ciud miód malina?
Poza tym jak wnętrze Ci nie odpowiadało to po co kupowałeś Passata B6?
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

30 Gru 2018, 23:42

Pionek napisał(a):dziwne jest to co piszesz bo odrzucasz VAG-i - ok zgoda tylko chyba nie zdajesz sobie sprawy że takie Signum mega trwałe nie jest..3,0 CDTI, 2,8 V6
świetna taktyka, brakło argumentów za, to pora uderzyć w wersje silnikowe, których autor tematu nie bierze wgl pod uwagę :o

Żeby nie być posądzonym o off top - zastanawiałeś się nad Kia Magentis/Hyundai Sonata 2.0 CRDI? Bardzo wygodne i trwałe wozy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Gru 2018, 23:51

Drwalik napisał(a):silniki jeszcze gorsze,

mike napisał(a):świetna taktyka, brakło argumentów za, to pora uderzyć w wersje silnikowe, których autor tematu nie bierze wgl pod uwagę

Tak za to Passat B6 to tylko 1,8 tsi z DSG więc nie dziwi fakt że go odrzuca :roll:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

31 Gru 2018, 00:00

Bo potrzebowałem samochodu pilnie po powrocie z kraju i mój były szwagier sprzedał mi po dobrej cenie, miał samochód od nowości w jednych rękach, był zadbany a ja szukałem dużego kombi. Sprzedał mi poniżej ceny rynkowej, wiec się skusiłem. Zrobiłem nim w 2 lata 90tys. Mówisz, że signumy będą miały 450k+, a przykładowo taki Passat,Superb czy A4 ile będą miały ? Dla mnie niewazny jest przebieg, tylko stan techniczny, a jak bedzie silnik gruzem, to wyremontuje i tyle. Ale na pewno nie zainwestuje w nic z grupy VAG, dlatego sprzedałem swojego. I tak ledwo sprzedałem, bo każdy kręcił nosem na przebieg 410tys, ze gdzie ja jeździłem, bo obok w komisie stoi taki sam i ma tylko 250k :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Drwalik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza
    Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...