REKLAMA
Witam, dopiero mam zamiar zakupić swój pierwszy samochód, mniej-więcej na wiosnę 2019. Mój budżet na ten cel, w tym momencie to ok. 5500zł, który może się oczywiście zwiększyć.
W tym budżecie należy zmieścić: Pojazd, ubezpieczenie (Od jego wysokości będzie zależeć to, czy wybiorę ubezpieczenie sam, czy jako "drugi kierowca", jakąś rezerwę na ewentualne usterki, które przy samochodzie za taką kasę będą chyba czymś oczywistym. O samochód zamierzam dbać, chociaż takie wady jak rdza mogą przyjść same z racji braku garażu lub innego "schronu". Paliwo to już oddzielny temat, więc tego oczywiście nie wliczam.
Rozmyślałem nad szalonym pomysłem - zakupem 18-20 letniego Audi A6 z 1.8 pod maską, gdyż jest to wydatek nawet 3-4 tyś, ale czy taki pojazd nie będzie studnią wydatków bez dna, czy nie jest to zbyt ryzykowne? Może powinienem zainteresować się całkowicie innym pojazdem? Taki wiek, że człowiek chciałby poszaleć, ale rozsądek też powinien być brany pod uwagę. Jestem całkowicie zielony w tym temacie.
Czekam na Wasze opinie na ten temat oraz ewentualne rady