959 napisał(a):Faktem jest, ze dla wiekszosci przypadkow benzyna wytrzymuje mniejszy przebieg niz silnik wysokoprezny.
nie w dzisiejszych czasach - Ty mówisz o czasach wolnossących konstrukcji oraz tych niewysilonych na pompie. DLa przykładu silnik w moim wytrzymuje 500tys. a 2,2 diesel z następcy 300tys.
Zgadzam się, że te silniki typu TSI to szmelc
959 napisał(a):Ale co to za argument
![Śmiech :lol:]()
benzyne kupujesz gdzies indziej?
czytasz to co napisałem? benzynę łatwiej znaleźć niezajechaną z prawdziwym, a nie licznikowym przebiegiem!
959 napisał(a):To tylko dowod na to jak dobrym wynalazkiem jest silnik wysokoprezny
jeśli użytkuje się go zgodnie z przeznaczeniem, a nie tak jak twierdzisz, że nadaje się wszędzie
959 napisał(a):Tylko, ze ta benzyna i tak bedzie palila przy delikatnej jezdzie w miescie 14litrow, a skoda nawet na zimnym silniku 8l.
Skąd Ty wziąłeś 14l nie wiem szczególnie, że benzyniak o takiej mocy co skoda chlapnie 10l max...
Zrobię Ci inne porównanie, bo nie rozumiesz pojęcia koszty utrzymania:
Kolega ma tego Saaba 9-3 1,9JTD 150KM - bardzo udany diesel.
Ja mam Lexusa IS 200 2,0/155KM - 6 cylindrów.
Auta użytkujemy w podobnych warunkach, czyli małe trasy po 4km, bo jesteśmy sąsiadami.
Średnie spalanie:
Saab: 8,5l
Lexus 11,3l
Ja wpakowałem w swoje auto 3000zł w serwis eksploatacyjny (zawieszenie, hamulce itp). Auto jest w stanie jakich mało na rynku.
Za tyle samo kolega czyścił już dwa razy EGR, kolektor wydechowy, poszedł mu intercooler, zaczyna mu się odzywać dwumasa (którą też mam ale jest ok), i coś szumi jakby z przeniesienia napędu - skrzyni. Uszkodzeniu uległ mu też DPF, po awaryjnym wypaleniu, gdzie zużył ON za 50zł i rozgrzał cały wydech do czerwoności.
A gdzie wymiana zawieszenia i hamulców, które ja w tej cenie zrobiłem i ceny części, które trzeba będzie zrobić?
To jest całą kwintesencja eksploatacji współczesny diesel ze sporym przebiegiem vs. dobra benzyna.
Osiągi? Diesel ma lepszy środek z powodu turbo ale jak ścigałem się z Alfą159 z tym 1,9/150KM to nie dawała rady także jak to
szybki pisze tabelki jedno, a jazda drugie. Jak komuś nia pasuje taka charakterystyka wolnossaków to można brać turbobenzynę np. 1,8T VW czy 2,0T w Saabie
![Wink ;)]()
Kolejna sprawa, że terkot diesla zabija całą przyjemność akustyczną z jazdy...